ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. Η αγορά νυφών Kalaidzhi πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα νοτιοανατολικά της Βουλγαρίας.

Οι ανύπαντρες γυναίκες συχνά συνδυάζονται με οικονομικά ισχυρούς άνδρες.

Όμως όλο και περισσότεροι νέοι Ρομά επαναστατούν ενάντια στην παλιά παράδοση. Για τους νέους Kalaidzhi η ετήσια αγορά νυφών στο μοναστήρι Bachkovo είναι η μόνη ευκαιρία να βρουν σύντροφο. Η Ορθόδοξη Χριστιανική τους πίστη και ο παραδοσιακός κώδικας συμπεριφοράς τους απαγορεύουν να βγαίνουν ραντεβού, να φλερτάρουν ή να έχουν άλλες προγαμιαίες σχέσεις.

Οι Kalaidzhi - ένα όνομα που σημαίνει τενεκεδοποιοί ή λεβητοποιοί - παντρεύονται μόνο μέσα στην ομάδα. Η εύρεση συζύγου απ' έξω - και συγκεκριμένα Βούλγαρος μη Ρομά- αποκλείεται. Η αγάπη είναι κάτι σε δεύτερη μοίρα. Σημασία έχει η προίκα.

Ένας αυξανόμενος αριθμός νεαρών Ρομά, ωστόσο, επαναστατεί ενάντια στην παραδοσιακή αγορά γάμου. Θέλουν να παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις και να αγαπούν και να παντρεύονται το άτομο της επιλογής τους. Ειδικά για τα κορίτσια - κάποια ηλικίας 15 ετών όταν τα φέρνουν σε γάμο - ο γάμος είναι το τέλος της αυτόνομης ζωής. Στη συνέχεια θα είναι νοικοκυρές και μητέρες.

Το ντοκιμαντέρ συνοδεύει τη 17χρονη Τένι και τη 19χρονη Μαρία την εβδομάδα πριν από την ημέρα της αγοράς τους. Για αυτές σημαίνει αγορά πολλών νέων ρούχων και άλλων προϊόντων.

Μπορεί αυτός να είναι ένας τρόπος να βρεις την αληθινή αγάπη; Και πώς επηρεάζεται το ξεπερασμένο τελετουργικό από το Διαδίκτυο και τα social media;

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις