ΜΑΝΗ. Το Λιμένι είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό της Μάνης στη Λακωνία και ένας από τους πιο όμορφους και παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχής που αξίζει να επισκεφθεί κανείς τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του. Βρίσκεται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από την Αρεόπολη και περίπου 27 χιλιομέτρων από το Γύθειο.

Ο επισκέπτης φεύγει από εκεί γεμάτος εικόνες και όμορφες αναμνήσεις. Μια λωρίδα παραδείσου στη γη με πέτρινα σπίτια πάνω στο νερό. Το Λιμένι, το λιμάνι της Αρεόπολης, είναι κατά γενική ομολογία μια από τις πιο όμορφες κατοικημένες περιοχές της Λακωνικής Μάνης με αυξανόμενη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

Φτάνοντας στο Λιμένι θα θαυμάσει κανείς το Παλάτι των Πετρόμπεη με τον τετραώροφο Πύργο και τα τοξωτά ανοίγματά του που μαρτυρούν την αίγλη της εποχής.

Το ανάκτορο είχε σημαντικό ρόλο στους επαναστατικούς και μεταεπαναστατικούς χρόνους, ενώ στην περιοχή βρίσκεται ο τάφος και η προτομή του λυσσασμένου στρατιωτικού ηγέτη Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη. Οι περισσότερες παραλίες στο Λιμένι είναι βραχώδεις ακόμα και μέσα στη θάλασσα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις