ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Η Νέδα είναι ένας ποταμός - με θηλυκό όνομα - που βρίσκεται ανάμεσα στους νομούς Ηλείας και Μεσσηνίας. Αποτελεί έναν από τους ωραιότερους φυσικούς «θησαυρούς» της Πελοποννήσου και φημίζεται για τους καταρράκτες της που αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες της περιοχής.

Το ποτάμι διαχέεται σε ένα πανέμορφο φαράγγι μήκους 32 χλμ. με στενά περάσματα και σημεία με καταρράκτες όπου σχηματίζονται μικρές φυσικές λίμνες.

Το φαράγγι της Νέδας είναι προσπελάσιμο μόνο το καλοκαίρι καθώς η διάσχιση γίνεται μέσω του ποταμού. Εύκολα μπορεί κανείς να διασχίσει ένα σημείο της περιοχής με το αυτοκίνητο παρά το χωματόδρομο, ενώ με τον σωστό εξοπλισμό μπορείτε να οργανώσετε εκδρομή - πεζοπορία μέχρι τον πρώτο καταρράκτη που θα συναντήσετε μπροστά σας.

Τα μονοπάτια μέσα στην καταπράσινα τοπία με τα τρεχούμενα νερά μαγεύει τους τουρίστες που είναι λάτρεις της πεζοπορίας και της φύσης.

Το μονοπάτι για τους καταρράκτες της Νέδας ξεκινά από ένα μικρό πέτρινο γεφύρι που οδηγεί προς την απέναντι όχθη όπου λειτουργεί μια γραφική καντίνα, πλήρως ενταγμένη στο φυσικό περιβάλλον, στην οποία μπορείτε να ξεκουαστείτε πριν συνέχισετε την εξερεύνησή σας και να απολαύσετε την ηρεμία της φύσης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις