ΙΝΔΙΑ. Εδώ και 9 ημέρες βρίσκονται 41 εργάτες οικοδομής παγιδευμένοι σε μια σήραγγα της βόρειας Ινδίας μετά την κατάρρευση της. Μετά από τόσες μέρες άρχισαν να δέχονται επιτέλους ζεστά γεύματα μέσα από ένα χαλύβδινο σωλήνα, όσο πραγματοποιούνται προσπάθειες για τη διάσωσή τους.

Μέσα από τους σωλήνες των 15 εκατοστών δέχονται ρύζι και φακές, με τα πρώτα γεύματα να φτάνουν το βράδυ της Δευτέρας (20/11).

Τόσες ημέρες κατάφεραν να επιβιώσουν με ξηρά τροφή που δέχτηκαν από έναν άλλο στενότερο σωλήνα και όσον αφορά το οξυγόνο τους, έρχεται μέσα από έναν άλλο ξεχωριστό σωλήνα.

Τα βίντεο μέσα από τη σήραγγα

Σήμερα Τρίτη (21/11) δημοσιεύτηκε ένα βίντεο από αξιωματούχους που δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί μέσα στη σήραγγα.

Σύμφωνα με την New York Post, κατάφεραν να περάσουν μια κάμερα μέσα από τον σωλήνα, με τα βίντεο που καταγράφηκαν να δείχνουν τους εργάτες με τα καπέλα της εργασίας τους να βρίσκονται μέσα στο φραγμένο τούνελ και να επικοινωνούν με τους διασώστες μέσω ραδιοτηλεόρασης.

Οι οικογένειας τους δεν έχουν σταματήσει να ανησυχούν όλες αυτές τις ημέρες και δηλώνουν απογοητευμένοι που η επιχείρηση διάσωσης διαρκεί τόσο πολύ.

Το περιστατικό

Η σήραγγα που βρίσκονται οι εργάτες βρίσκεται στην πολιτεία Uttarakhand της Ινδίας και πρόκειται για μια ορεινή περιοχή. Η διάσωση είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία καθώς έσπασε η μηχανή γεώτρησης που χρησιμοποιούν οι διασώστες όταν προσπάθησαν να σκάψουν οριζόντια προς τους εργάτες.

Οι δονήσεις υψηλής έντασης του μηχανήματος προκάλεσαν επίσης την πτώση περισσότερων συντριμμιών, ωθώντας τους αξιωματούχους να αναστείλουν για λίγο τις προσπάθειες διάσωσης

Για την ώρα οι διασώστες δημιουργούν δρόμο πρόσβασης στην κορυφή του λόφου ώστε να σκάψουν κάθετα.

Χρειάζεται να σκάψουν γύρω στα 100 μέτρα με τους αξιωματούχους να δηλώνουν πως η συγκεκριμένη γεώτρηση χρειάζεται μέρες για να πραγματοποιηθεί, ενώ ενδέχεται να πέσουν και συντρίμμια κατά τη διαδικασία.

Οι εργάτες βρίσκονται εκεί εγκλωβισμένοι από τις 12 Νοεμβρίου μετά από μια κατολίσθηση ου προκάλεσε κατάρρευση.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις