ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το εμβληματικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στο ιστορικό Rockefeller Center φωταγωγήθηκε και γέμισε χρώμα και λαμπερά φώτα την καρδιά της Νέας Υόρκης.

Η φωταγώγηση αυτού του γιγαντιαίου χριστουγεννιάτικου δέντρου προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες στον ουρανοξύστη Rockefeller Plaza και πρόκειται για μια παράδοση που ξεκίνησε το 1933.

Το φετινό δέντρο, ένα νορβηγικό έλατο ύψους 24 μέτρων και βάρους 12 τόνων, ήρθε από το Vestal της Νέας Υόρκης και μεταφέρθηκε στο κέντρο του Μανχάταν. Είναι κάπου 80-85 ετών.

Το εμβληματικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Rockefeller Center /Φωτογραφία: AP Photo

Ο Erik Pauze, επικεφαλής κηπουρός του Rockefeller Center από το 1995, αναλαμβάνει κάθε χρόνο να διαλέγει το τέλειο δέντρο που κοσμεί το πιο εμβληματικό σημείο της Νέας Υόρκης.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Rockefeller Center /Φωτογραφία: AP Photo

Μια ομάδα δημοφιλών μουσικών καλλιτεχνών, όπως η Cher, η Κέλι Κλάρκσον και ο Barry Manilow, ζέστανε το πλήθος που συγκεντρώθηκε σε μια κρύα βραδιά για το «Χριστούγεννα στο Rockefeller Center».

Η εντυπωσιακή λεπτομέρεια του δέντρου /Φωτογραφία: AP Photo

Στις 10 το βράδυ της Τετάρτης, το ενθουσιασμένο πλήθος μέτρησε αντίστροφα και το πανύψηλο χριστουγεννιάτικο δέντρο, στολισμένο με 50.000 πολύχρωμα λαμπιόνια και ένα κρυστάλλινο αστέρι Swarovski στην κορυφή, φώτισε το Rockefeller Plaza.

Το τρισδιάστατο αστέρι ήταν καλυμμένο με 30 εκατομμύρια κρυστάλλους ενώ το μήκος των καλωδίων των λαμπιονιών έφτανε τα 8 μέτρα.

Η εντυπωσιακή φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Rockefeller Center /Φωτογραφία: AP Photo

Από κάτω δεσπόζει μια μεγάλη φάτνη ενώ δύο χρυσοί, φωτισμένοι άγγελοι κρατούν σάλπιγγες. Ένα μεγάλο χρυσό άγαλμα του Προμηθέα, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πλατείας, διακρινόταν πίσω από τη σκηνή.

Η Κέλι Κλάρκσον στο φαντασμαγορικό σόου /Φωτογραφία: AP Photo

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς βοήθησε να γυρίσει ο διακόπτης που φώτισε το iconic δέντρο ενώ η Χορωδία Νέων από τη Νέα Υόρκη τραγούδησε το «Joy to the World».

Η εορταστική περίοδος ξεκίνησε και επίσημα!

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις