ΣΠΑΡΤΗ. Αισίως, «αρνητικά» στο σύνολό τους, αναδείχθηκαν 120 rapid tests για την Covid-19, που με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρου Βερούτη -και υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας- διενεργήθηκαν την Πέμπτη 11/3, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, στην Σπάρτη.

Τα τεστ διενεργήθηκαν σε υπαλλήλους τόσο της Π.Ε. Λακωνίας όσο και των άλλων φιλοξενούμενων στο κτήριο υπηρεσιών.

Ο αντιπεριφερειάρχης, που υποβλήθηκε και ο ίδιος σε τεστ, αφού ευχαρίστησε τη Σταθούλα Αραχωβίτη, υπεύθυνη συντονίστρια της Κινητής Ομάδας Υγείας Σπάρτης, καθώς και το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα της Π.Ε. Λακωνίας, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Αποτελεί προτεραιότητά μας, αλλά και καθήκον μας, η προστασία της υγείας των εργαζομένων, αλλά και η ασφαλής λειτουργία των υπηρεσιών μας. Για τον λόγο αυτό, στην Π.Ε. Λακωνίας εφαρμόζουμε όλα τα προληπτικά μέτρα και τα πρωτόκολλα που έχουν τεθεί από την Πολιτεία για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού. Αισιοδοξώ, ότι με λίγη ακόμα επιμονή και προσήλωση στα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας, θα βγούμε σύντομα νικητές από αυτήν την περιπέτεια».

Επιπλέον, στο πλαίσιο των μέτρων ανάσχεσης της πανδημίας, την ίδια μέρα, πραγματοποιήθηκε απολύμανση στο κτήριο του Διοικητηρίου, σε συντονισμό και με την εποπτεία του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Π.Ε. Λακωνίας.