ΑΡΕΟΠΟΛΗ. «Άλλη μια δράση του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης σε συνεργασία με την Κινητή Ομάδα Υγείας του ΕΟΔΥ ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Ξημερώματα, σήμερα Κυριακή 29/8, κληθήκαμε να φέρουμε εις πέρας μια δύσκολη αποστολή αντιμετώπισης επείγοντος περιστατικού, σε εμπορικό πλοίο που προσέγγισε ανοιχτά του λιμένος του Γυθείου. Ο ασθενής διαγνώστηκε θετικός στην COVID-19 όπου και κρίθηκε αναγκαία η επείγουσα μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ιχνηλάτηση σε όλα τα μέλη του πληρώματος για την COVID-19, επί του πλοίου», αναφέρει ο κ. Ανάργυρος Μαριόλης, Δ/ντης του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης.

Προσθέτοντας:

«Αξίζουν συγχαρητήρια στο Λιμεναρχείο Γυθείου για την άψογη συνεργασία τους, καθώς και στο πλήρωμα ασθενοφόρου του Κ.Υ. Γυθείου. Θερμές ευχαριστίες στον ιδιοκτήτη-καπετάνιο του ιδιωτικού σκάφους (Costa-Costa) που μας μετέφερε στο πλοίο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου της Κινητής Ομάδας Υγείας του ΕΟΔΥ για τη συνεργασία όλους αυτούς τους μήνες που η παγκόσμια κοινότητα δοκιμάζεται από την πανδημία, οι οποίοι υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες, όλες τις ημέρες και ώρες, εργάζονται για την προάσπιση της ασφάλειας του πληθυσμού, ενισχύοντας το δύσκολο έργο του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης.

Υρώ, Έλλη, Στάθη, Αργυρώ σας αξίζουν συγχαρητήρια!».

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

«Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Γυθείου, ότι 64χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος (Ανθυποπλοίαρχος) του Φ/Γ πλοίου BMI EMPEROR σημαίας Τουρκίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτηρίου Ταινάρου του Δήμου Ανατολικής Μάνης, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Το ανωτέρω Φ/Γ πλοίο κατέπλευσε στο αγκυροβόλιο του λιμένα Γυθείου και στο σημείο έσπευσε το Ε/Π-Α/Κ σκάφος ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ Ν. Γυθείου 113, όπου παρέλαβε τον 64χρονο και τον μετέφερε με ασφάλεια στον οικείο λιμένα. Στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας (Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης), για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις