ΜΟΛΑΟΙ. Ως «…ιστορική στιγμή για τη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων» χαρακτήρισε την έναρξη λειτουργίας του Αξονικού Τομογράφου ο Δ/κτης του Νοσοκομείου Μολάων, Κώστας Κορωνιός.

Και προσθέτει:

«Ένα “άπιαστο” όνειρο δεκαετιών για το Νοσοκομείο Μολάων -η απόκτηση και λειτουργία αξονικού τομογράφου- είναι πλέον πραγματικότητα!».

Ένα εμβληματικό, όπως χαρακτηρίστηκε, έργο στην ιστορία του Νοσοκομείου υλοποιήθηκε μόλις σε 24 μήνες, χάρις στην πιστή τήρηση στρατηγικού σχεδιασμού, «…με σωστή προετοιμασία, σκληρή προσπάθεια, επιμονή και εργατικότητα».

Υπερσύγχρονος Αξονικός Τομογράφος 16 τόμων

Ο Κ. Κορωνιός αναφέρθηκε στην γραφειοκρατία που ξεπεράστηκε όπως και «παντός είδους εμπόδια», ώστε να λειτουργήσει «…ένας Υπερσύγχρονο Αξονικό Τομογράφο 16 τόμων, ο οποίος έρχεται να ικανοποιήσει μια πάγια και επιτακτική ανάγκη για την υγεία των κατοίκων ολόκληρης της Νοτιοανατολικής Λακωνίας!».

Γιατί είναι, αυτονόητα, σημαντικός;

Η λειτουργία του Αξονικού Τομογράφου

  • θα καλύψει δυσλειτουργίες που είχαν σημαντική επίπτωση στην εύρυθμη λειτουργία Νοσοκομείου,
  • θα διευκολύνει το έργο του προσωπικού και θα αναβαθμίσει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας της Νοσηλευτικής Μονάδας!

Ειδικότερα,

  • εξετάσεις που απαιτούσαν την διακομιδή των ασθενών στη Σπάρτη και χρειαζόταν αρκετές ώρες για να ολοκληρωθούν, θα πραγματοποιούνται πλέον μέσα σε λίγα λεπτά
  • με τη δυνατότητα αυτή, μειώνεται η ταλαιπωρία των ασθενών, η επιβάρυνση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ- αυξάνοντας τη διαθεσιμότητά τους για τα πραγματικά επείγοντα περιστατικά, και αναβαθμίζεται συνολικά η παρεχόμενη ποιότητα υπηρεσιών του Νοσοκομείου.

ΕΣΠΑ και Bodossaki Foundation

Η απόκτηση του Αξονικού Τομογράφου, αξίας 300.000 €, πραγματοποιήθηκε μέσω ΕΣΠΑ- και συγκεκριμένα μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου - ενώ η διαμόρφωση του ειδικού χώρου λειτουργίας του μηχανήματος, αξίας 30.000€, υλοποιήθηκε μέσω Δωρεάς του Bodossaki Foundation - Ίδρυμα Μποδοσάκη.

«…Έχοντας αναβαθμίσει ολοκληρωτικά τη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων σε δύο μόλις χρόνια, με πλάνο και σκληρή δουλειά, συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι χρειάζεται προκειμένου να παρέχουμε στους κατοίκους της Νοτιοανατολικής Λακωνίας την ποιότητα Υπηρεσιών υγείας που τους αξίζει!», λέει ο Κώστας Κορωνιός…

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις