Έλεγχοι για να απολαμβάνουμε άφοβα την μπουζοπούλα…
ΣΠΑΡΤΗ. Από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας ανακοινώθηκε ότι κατά η διάθεση τροφίμων και ποτών από επιχειρήσεις σε εμποροπανηγύρεις θα πρέπει να συντελείται με προϋποθέσεις: άδεια λειτουργίας, διασφάλιση υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, καθαρισμός και απολύμανση μετά το πέρας της λειτουργίας, δυνατότητα ερμητικού κλεισίματος των εσωτερικών χώρων, η ύδρευση, η αποχέτευση και η συλλογή απορριμμάτων θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις της κείμενης νομοθεσίας και οι υπεύθυνοι λειτουργίας των εγκαταστάσεων θα πρέπει να τηρούν τα προβλεπόμενα αρχεία τεκμηρίωσης διαδικασιών, αναφορικά με την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων και ποτών, βάσει των αρχών του HACCP.
Η υπηρεσία θα διενεργήσει ελέγχους και θα επιβάλλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις σε βάρος των υπευθύνων που δε ανταποκρίνονται στις επιταγές της νέας διάταξης.