ΠΑΤΡΑ. Τα όσα έγιναν στην Πάτρα πριν από μερικές εβδομάδες, δεν έχουν προηγούμενο. Ένα λάθος λίγο έλειψε να αποβεί μοιραίο…

Σε παιδικό σταθμό της Πάτρας που είχε εντοπιστεί κρούσμα κορονοϊού σε εργαζόμενο υπήρξε τελικά διασπορά η οποία από ένα λάθος κόντεψε να γίνει μοιραία. Στη συνέχεια κόλλησαν δύο με τρία παιδάκια που την επομένη εμφάνισαν συμπτώματα, έχοντας πυρετό, χωρίς άλλες επιπλοκές.

Ο ιός πέρασε σαν γρίπη στα μικρά παιδιά. Όμως τι έγινε; Ενώ οι υπεύθυνοι ειδοποίησαν άμεσα όλους τους γονείς των παιδιών, έτσι ώστε να τα βάλουν σε καραντίνα και να μην έρθουν σε επαφή με άλλους, ξέχασαν να ειδοποιήσουν τους γονείς ενός παιδιού. Οι γονείς έμαθαν τα μαντάτα μέσα από τα Πατρινά sites μετά από τρεις με τέσσερις μέρες.

Αποτέλεσμα αυτού; Ένα παιδί «κόλλησε» αρχικά τη γιαγιά του που πήγε να το φυλάξει μη γνωρίζοντας τι έχει γίνει (η μητέρα του, που και αυτή δεν γνώριζε, εργάζεται). Η γιαγιά «κόλλησε» στη συνέχεια τον παππού και οι δύο ηλικιωμένοι ήταν για τουλάχιστον δύο εβδομάδες σε κλινική covid σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Κόντεψαν μάλιστα να πάνε στη ΜΕΘ και να διασωληνωθούν, κάτι που ευτυχώς δεν έγινε.

Φωτογραφία αρχείου