ΣΠΑΡΤΗ. Καταγγελτικός είναι ο πρόεδρος της Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), κ. Μιχάλης Γιαννάκος, για την διασπορά του νέου κορωνοϊού στη Σπάρτη που έχει λάβει εκτεταμένες διαστάσεις, αφού «έχουν εντοπιστεί 20 κρούσματα στο υγειονομικό προσωπικό».

Όπως δηλώνει στον τύπο δημιουργώντας έντονο προβληματισμό «όταν σε ένα νοσοκομείο δε γίνονται τακτικοί έλεγχοι ώστε να εντοπίζονται γρήγορα τα κρούσματα, να ιχνηλατούνται και να διακόπτεται η διασπορά, αυτά γίνονται. Στη Σπάρτη τη μία μέρα οι συνάδελφοι βγαίνουν αρνητικοί και την επόμενη θετικοί. Απ’ όσο γνωρίζουμε, κανένας συνάδελφος αυτή τη στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας δεν κινδυνεύει».

Ωστόσο η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Λακωνίας (Σπάρτη) Εύη Παπαγεωργίου δηλώνει με ψυχραιμία ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας γιατί στο πλαίσιο του Νοσοκομείου είναι δυνατός και ο έλεγχος και ο εντοπισμός και η αντιμετώπιση των κρουσμάτων.

Αυτό που πρέπει να απασχολήσει την κοινότητα της Σπάρτης είναι το ενδεχόμενο της σιωπηρής διασποράς ή και της απόκρυψης της προσβολής από τον ιό. Η Σπάρτη επιπλέον είναι μια κοινότητα που έχει στα σπλάχνα της καταυλισμούς Ρομά με εντοπισμένα κρούσματα, δομή προσφύγων επίσης με εντοπισμένα κρούσματα.

Ειδήσεις σήμερα:

Πύργος: «Αδιαπραγμάτευτα τα Τμήματα Μουσειολογίας και ΤΕΦΑΑ»

Τα κρούσματα στην Πελοπόννησο. Ανησυχία στη Λακωνία!

Ξεκινούν οι εργασίες για τις μονάδες απορριμμάτων στην Πελοπόννησο!

Πάτρα - Πύργος: «Κλείνει» ο φάκελος, προχωρά το έργο

Ελαιόλαδο: Η Λακωνία πούλησε 3€ στους Ιταλούς