ΠΑΤΡΑ. Σοβαρό πρόβλημα με μεγάλη διασπορά της Covid-19 υπάρχει στην Α’ παθολογική κλινική του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 44χρονης μητέρας η οποία εισήχθη στην κλινική με λευχαιμία και στη συνέχεια διαγνώστηκε με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ “εν αντιθέσει με τα άλλα νοσοκομεία, στον “Άγιο Ανδρέα» της Πάτρας επιτρέπεται η είσοδος επισκεπτών. Την Παρασκευή στην Α’ Παθολογική Κλινική ένας συνοδός ειδοποίησε ότι είναι θετικός στο κορωνοϊό και κατά την ιχνηλάτηση μέχρι τώρα, έχουν βρεθεί τέσσερις ασθενείς θετικοί στον ίδιο και τον διπλανό θάλαμο. Μάλιστα η μία ασθενής, 44 ετών μεταφέρθηκε στη κλινική Covid όπου επιβαρύνθηκε η υγεία της, διασωληνώθηκε άμεσα, ωστόσο δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή”.

Χωρίς τεστ οι συνοδοί, περίπλοκο το πρωτόκολλο για τους νοσηλευόμενους

Τα παραπάνω περιστατικά επιβεβαίωσε στο GRtimes.gr και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαϊας στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”, Στέλιος Τσόχατζης.

“Αυτή τη στιγμή εντοπίζεται στην πρώτη από τις δύο παθολογικές κλινικές του νοσοκομείου. Κάθε νοσηλευόμενος πρέπει να έχει ούτως ή άλλως ένα συνοδό μαζί του, ενώ τα επισκεπτήρια για μη Covid περιστατικά, επιτρέπεται κανονικά σε συγκεκριμένες ώρες. Η διασπορά του κορωνοϊού οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι το πρωτόκολλο για τη διενέργεια διαγνωστικού τεστ στους νοσηλευόμενους είναι περίπλοκο και γίνεται σπάνια, ενώ δεν γίνονται καθόλου τεστ στους συνοδούς και τους επισκέπτες” σημειώνει ο κ. Τσόχατζης, συμπληρώνοντας ότι κάποιοι από αυτούς “ενδεχόμενως να είναι ασυμπτωματικοί”.

Έχουν νοσήσει δύο γιατροί και τέσσερις ασθενείς

Εκτός από τον θάνατο της 44χρονης μητέρας η οποία έφυγε χθες το απόγευμα (20/1) από τη ζωή, άλλοι τέσσερις ασθενείς βρέθηκαν θετικοί στον ίδιο, αλλά και στον διπλανό θάλαμο σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ενώ ο Σ. Τσόχατζης ανέφερε στο GRtimes ότι και δύο γιατροί της ίδιας κλινικής έχουν μολυνθεί από Covid.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Γιαννάκος ζητά την άμεση παρέμβαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, ο οποίος -όπως αναφέρει – έχει αποδείξει την ευαισθησία του σε τέτοια ζητήματα «ώστε να σταματήσει το νοσοκομείο να αποτελεί ξέφραγο αμπέλι», ενώ από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαϊας στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”, ζητά τη διενέργεια μαζικών τεστ σε όσους νοσηλεύονται με την απλοποίηση του πρωτοκόλλου από την πλευρά του ΕΟΔΥ.

Ειδήσεις σήμερα:

Δραματικό το lockdown για Άργος και Σπάρτη. Μιλούν στο notospress.gr οι πρόεδροι των εμπόρων

Με… δήμαρχο και κουμπάρο οι γάμοι στην Πάτρα!

Δείτε σε ποιους δρόμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες!

Κορωνοϊός: 237 νέα κρούσματα, 320 διασωληνωμένοι, 28 θάνατοι