ΛΑΚΩΝΙΑ. Η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας (Σπάρτη – Μολάοι) Εύη Παπαγεωργίου, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι «το Νοσοκομείο Σπάρτης εμφανίζεται να μην έχει εμβόλια» και ότι «υπάρχει θέμα εφοδιασμού στην περιοχή» διευκρινίζει τα εξής:

«Τις τελευταίες ώρες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του εμβολιασμού παρατηρείται δυσκολία στην διαδικασία κλεισίματος των ραντεβού, λόγω έλλειψης διαθεσιμότητας ημερομηνιών κι όχι λόγω έλλειψης των εμβολίων.

Η διαθεσιμότητα των ημερομηνιών δε συσχετίζεται με τη διάθεση των εμβολίων αλλά με τον αριθμό των πολιτών που επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Δεδομένου του μεγάλου αριθμού των συμπολιτών μας που ήδη έχουν κλείσει ηλεκτρονικά ραντεβού για εμβολιασμό, σημειώνεται και ο αντίστοιχος περιορισμός των διαθέσιμων ημερομηνιών για επιπλέον ραντεβού.

Επίσης, ο αριθμός των εμβολιαστικών δόσεων που παραλαμβάνονται στις προγραμματισμένες αποστολές καλύπτει πάντα τον αριθμό των πολιτών που έχουν κλείσει ραντεβού.

Ως εκ τούτου, μέχρι σήμερα, ουδέποτε τέθηκε θέμα έλλειψης εμβολίων στην περιοχή μας.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι μέχρι την 16 Φεβρουαρίου 2021, έχουν ολοκληρωθεί 4.877 εμβολιασμοί στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, ενώ με την πρόσφατη εισαγωγή των Κέντρων Υγείας Σπάρτης, Αρεόπολης και Βλαχιώτη στα Εμβολιαστικά Κέντρα θα επιταχυνθούν σημαντικά οι εμβολιασμοί και τα αποτελέσματα στην περιοχή θα είναι ακόμη μεγαλύτερα».