ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Ο Ανάργυρος Μαριόλης γενικός γιατρός διευθυντής του ΚΥ Αρεόπολης και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας θεωρεί μοναδική λύση την πιστή εφαρμογή του lockdown για την αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων στη χώρα μας.

Μιλώντας στο GRTimes ανέφερε ότι το lockdown «κρατά τα λουριά» και δεν επιτρέπει την ακραία εκτόξευση των κρουσμάτων, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μοναδική λύση για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Ερωτηθείς για το αν θα είχε νόημα να παραμένουν τα καταστήματα κλειστά δεδομένων των φαινομένων ακραίων συνωστισμού σε πλατείες και πάρκα, ο ίδιος απαντά ότι δεν υπάρχει ακόμη η δυνατότητα να ανοίξουν ακόμη τα καταστήματα εστίασης, καθώς ο καιρός δεν ευνοεί. Ωστόσο, όπως διαμηνύει, από την άλλη εβδομάδα θα πέσει στο τραπέζι της επιτροπής εμπειρογνωμόνων πρόταση για σταδιακή άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων.

«Η πίεση αυτή τη στιγμή είναι πολύ μεγάλη. Φανταστείτε αν δεν υπήρχε το lockdown τι θα γινόταν. Ας μην ξεχνάμε ότι επικρατούν τα μεταδοτικότερα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν θα μπορούσε να αντέξει. Όμως, για να έχει αποτέλεσμα ένα μέτρο πρέπει να εφαρμοστεί από όλους. Τα αποτελέσματα των εικόνων συνωστισμού στην Πάτρα πρόκειται να φανούν σε 8 ημέρες από σήμερα. Από την επόμενη εβδομάδα ωστόσο, θα μπορούμε να συζητάμε για άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων, χωρίς να μπορούμε να κάνουμε ακριβή εκτίμηση για το πότε θα δούμε αποκλιμάκωση των κρουσμάτων», αναφέρει.

«Καταλαβαίνω και συμμερίζομαι την κόπωση της ελληνικής κοινωνίας. Όμως απαιτείται πιστή εφαρμογή των μέτρων από όλους. Αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση. Όσο συνεχίζονται οι εμβολιασμοί, τόσο καλύτερα θα γίνονται τα πράγματα. Ακόμη και την επόμενη εβδομάδα που θα συζητηθεί η άρση κάποιων μέτρων, πάλι απαιτείται η συνδρομή και η βοήθεια του κόσμου», καταλήγει.