ΕΛΛΑΔΑ. Την δυνατότητα rapid test σε κάθε πολίτη ανακοίνωσαν σήμερα Χαρδαλιάς και Σκέρτσος ενώ επεκτείνεται το ωράριο μετακίνησης έως τις 21:00 για όλες τις ημέρες σε όλη την επικράτεια. Ανοίγουν κομμωτήρια με αυστηρούς κανόνες πάντα με την τήρηση των πρωτοκόλλων. Παράλληλα, ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι, ενώ διευκολύνεται η ατομική άσκηση με μέτρα προφύλαξης. Ιδιαίτερη προσοχή στην κατ’ οίκον συνάθροιση και άνοιγμα σε πάρκα και αρχαιολογικούς χώρους έως 3 άτομα. Αλλαγές και στις εκκλησίες για την Κυριακή της Ορθοδοξίας και Ευαγγελισμού. Επιτρέπεται το ψάρεμα υπο προϋποθέσεις

Δωρεάν rapid test για όλους

O υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ενημέρωσε, ακόμη, ότι θα υπάρχουν μαζικά δωρεάν άμεσα προσβάσιμα τεστ, από τα φαρμακεία, ενώ κάθε πολίτης θα μπορεί να κάνει ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα με τον ΑΜΚΑ του στο φαρμακείο της γειτονιάς του. Αυτό σημαίνει ότι δυνητικά θα μπορούν να γίνονται 10.000.000 τεστ την εβδομάδα.

Στη συνέχεια ο Ακης Σκέρτσος, επισήμανε ότι «σε αυτή την προσπάθειά μας σημαντικότερος μας σύμμαχος είναι ο εμβολιασμός».

Εμβολιασμός

Ο εμβολιασμός θα επιταχύνει την αποκλιμάκωση των μέτρων, πρόσθεσε ο κ. Σκέρτσος, μεταξύ άλλων. Τον Απρίλιο θα εμβολιαστούν οι ηλικίες 60+ και ευπαθών ομάδων (κατηγορία Α), ενώ τον Μάιο-Ιόνιο θα αρχίσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων (κατηγορία Β), των ειδικών επαγγελματικών ομάδων και του γενικού πληθυσμού.

Βαθύ κόκκινο

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) παραμένουν στην Πελοπόννησο οι Νομοί Αχαϊας, Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας