ΣΠΑΡΤΗ. «Απαράδεκτη» και «κατάπτυστη», χαρακτηρίζει η Δημοκρατική Πανεπιστημιακή Κίνηση (ΔΗ.ΠΑ.Κ) του Γ.Ν. Σπάρτης, την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του ιδρύματος, όπως αυτή υπογράφεται από τον πρόεδρό του, αναφορικά με τον έλεγχο των αντισωμάτων, μετά από εμβολιασμό ή νόσηση, των εργαζομένων σε αυτό.

Όπως αναφέρει, η ΔΗ.ΠΑ.Κ., «…προτρέπει τους εργαζόμενους να κάνουν τον έλεγχο αντισωμάτων Covid – 19, σε ιδιωτικά εργαστήρια».

Επιπλέον υπογραμμίζει πως, «…Το Σωματείο δεν πρέπει να παίζει τον ρόλο του λαγού προωθώντας τις επιλογές της κάθε κυβέρνησης στον τομέα της υγείας», ζητώντας την «…άμεση απόσυρση της κατάπτυστης ανακοίνωσης».

Η ανακοίνωση της ΔΗ.ΠΑ.Κ Γ.Ν.Σπάρτης:

«Η απαράδεκτη ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν. Σπάρτης υπογραφόμενη από τον πρόεδρο, σχετικά με τον έλεγχο των αντισωμάτων μετά τον εμβολιασμό των εργαζομένων του νοσοκομείου, ούτε λίγο ούτε πολύ προτρέπει τους εργαζόμενους να κάνουν τον έλεγχο αντισωμάτων Covid – 19, σε ιδιωτικά εργαστήρια (με διάφορες τιμές). Η κίνηση αυτή είναι κατακριτέα.

Το Σωματείο των εργαζομένων πρέπει να είναι ο μοχλός αντίστασης στην ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Να αγωνίζεται, να διεκδικεί και να απαιτεί δωρεάν παροχές υγείας, τόσο για του εργαζόμενους όσο και γενικότερα για τον λαό.

Το Σωματείο να απαιτήσει από τη Διοίκηση τόσο τα τεστ για αντισώματα όσο και άλλες παροχές υγείας να γίνονται στο νοσοκομείο δωρεάν.

Το Σωματείο δεν πρέπει να παίζει τον ρόλο του λαγού προωθώντας τις επιλογές της κάθε κυβέρνησης στον τομέα της υγείας.

Η απαξίωση και υποβάθμιση των παροχών υγείας ανοίγουν διάπλατα τον δρόμο για την είσοδο των ιδιωτικών συμφερόντων στον τομέα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους θα τους ανατρέψουν τα σχέδια, ώστε ο λαός μας να απολαμβάνει παροχές υγείας τέτοιες που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες του.

Άμεση απόσυρση της κατάπτυστης ανακοίνωσης».