ΛΑΚΩΝΙΑ. «Όσον αφορά στους ιατρούς της Νοσηλευτικής Μονάδας Μολάων έχουν εμβολιαστεί όλοι, αλλά δεν εμβολιάστηκαν όλοι οι ιατροί της Νοσηλευτικής Μονάδας Σπάρτης.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι 2 εναπομείναντες επικουρικοί καρδιολόγοι (οι άλλοι 2 έφυγαν ο ένας παραιτήθηκε και ο ένας διορίστηκε μόνιμος αλλού), οι 2 αναισθησιολόγοι (η 3η παραιτήθηκε) και ο μοναδικός γυναικολόγος να αναγκάζονται κατόπιν εντολής της διοίκησης να καλύπτουν εφημερίες του νοσοκομείου της Σπάρτης. Ταυτόχρονα οι 4 χειρουργοί και οι 3 ορθοπεδικοί αν και εφημερεύουν στους Μολάους , μόνο στις μισές εφημερίες τους καλύπτονται από αναισθησιολόγο, που σημαίνει ότι αν προκύψει επείγον χειρουργείο, το περιστατικό θα μεταφερθεί στη Σπάρτη όπου εφημερεύει ο αναισθησιολόγος των Μολάων. Το δε έμφραγμα από περιοχές της νοτιοανατολικής Λακωνίας θα διακομιστεί και αυτό στη Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης».

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μολάων, με την οποία ενημερώνει πως θα συμμετάσχει στην πανελλαδική στάση εργασίας που έχει κηρυχθεί από την ΠΟΕΔΗΝ, για σήμερα Τρίτη 21/9, 10:00 – 15:00, με αφορμή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νοσοκομεία με τις αναστολές εργασίας.

Επιπλέον τονίζεται:

«…από 1/9/2021, σύμφωνα με το νόμο 4820/2021 που αναφέρεται στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, όλο το ανεμβολίαστο υγειονομικό και προνοιακό προσωπικό της χώρας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα βγήκε σε αναστολή άνευ αποδοχών.

Δυστυχώς και στο δικό μας το νοσοκομείο τέθηκαν σε αναστολή 11 άτομα με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αρκετές δυσλειτουργίες στην καθημερινή αντιμετώπιση των περιστατικών. Να τονίσουμε εδώ ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους συναδέλφους παρέχουν τις υπηρεσίες τους στον τομέα της υγείας πάνω από 20 χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι είχαν την εμπειρία, τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την ικανότητα που κάθε εργοδότης και συνάδελφος θα ήθελε να συνεργάζεται μαζί τους.

Η αναστολή τους έφερε ανακατατάξεις στα τμήματα με αποτέλεσμα να έχουν αποδυναμωθεί όλα τα τμήματα».

Και καταλήγουν:

Ναι στον εμβολιασμό, όχι στην υποχρεωτικότητα

Ναι στην ισχυρή Δημόσια Υγεία

Ναι στο δικαίωμα εργασίας

Θέλουμε πίσω τους συνεδέλφους μας

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις