ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Ο Βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξανδρος (Αλέξης) Χαρίτσης καταθέτει αναφορά προς τον κ. Υπουργό Υγείας σχετικά με το Ψήφισμα του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών του ΕΣΥ Νομού Μεσσηνίας, που αφορά τις δυσλειτουργίες του Νοσοκομείου Καλαμάτας εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, λόγω της συνεχιζόμενης υποστελέχωσης του σε ιατρικό προσωπικό.

Όπως μεταξύ άλλων καταγγέλλει το Σωματείο, σε σύνολο 124 οργανικών θέσεων, υπηρετούν μόνο 67, ενώ συνεχίζουν να καθυστερούν οι διαδικασίες από το Υπουργείο Υγείας και την 6η ΥΠΕ για τον διορισμό ιατρικού προσωπικού που ήδη έχει κριθεί. Παράλληλα δεν έχει ακόμη συγκληθεί το Συμβούλιο Επιλογής για θέσεις που η υποβολή υποψηφιοτήτων έχει λήξει από τον περασμένο Μάρτιο.

«Επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης με μόνιμες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Καλαμάτας»

Η νέα έξαρση της πανδημίας που πλήττει πλέον με σφοδρότητα και τον νομό Μεσσηνίας, αναδεικνύει τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου Καλαμάτας.

Το νοσοκομείο το τελευταίο διάστημα δουλεύει στα όρια του και το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό καταβάλλει πλέον τεράστιες προσπάθειες να κρατήσει το σύστημα όρθιο, με εξαντλητικά ωράρια και συνεχείς εφημερίες, ώστε οι δομές του να παραμείνουν λειτουργικές για την εξυπηρέτηση και νοσηλεία των συνεχόμενα δυστυχώς αυξημένων περιστατικών ασθενών με covid-19, αλλά και των άλλων περιστατικών που χρήζουν νοσηλείας.

Στο πλαίσιο αυτό οι πρόσφατες κινητοποιήσεις του ιατρικού προσωπικού λόγω της απόλυτα δικαιολογημένης αγανάκτησης του, τα ψηφίσματα καταγγελίας μετά τις γενικές συνελεύσεις των εργαζόμενων για την συνεχιζόμενη απαξίωση από πλευράς Υπουργείου Υγείας και 6ης ΥΠΕ, ως προς την υποστελέχωση του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου, οδήγησαν τον Βουλευτή Μεσσηνίας και Τομεάρχη Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Χαρίτση να καταθέσει Κοινοβουλευτική Αναφορά στην Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλ. Χαρίτσης πριν ακόμη το ξέσπασμα της Πανδημίας αλλά και κατά την διάρκεια της, έχει καταθέσει 3 κοινοβουλευτικές ερωτήσεις προς τον τότε Υπουργό Υγείας σχετικά με την υποστελέχωση και την ανάγκη ενίσχυσης του νοσοκομείου Καλαμάτας. Οι ερωτήσεις αυτές ουδέποτε απαντήθηκαν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Ο Αλ. Χαρίτσης με την Αναφορά του, κατέθεσε στον Υπουργό Υγείας το ψήφισμα του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών Νομού Μεσσηνίας και ζητά τις άμεσες ενέργειές του για την επείγουσα και χωρίς άλλες καθυστερήσεις ενίσχυση με μόνιμες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Το Ψήφισμα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΡΟΣ: 1)Διοίκηση Γ.Ν.Μ.

2)Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας

3)Ο.Ε.Ν.Γ.Ε

4)Μ.Μ.Ε. Ν. Μεσσηνίας

5)Περιφέρεια Πελοποννήσου

6)Δήμαρχος Δήμου Καλαμάτας

7)Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Καλαμάτας

8)Βουλευτές όλων των πολιτικών κομμάτων του Ν. Μεσσηνίας

Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Σωματείου στις 19-10-21

Τα μέλη του Σωματείου των ειδικευμένων ιατρών του ΕΣΥ Ν.Μεσσηνίας συμμετέχουν στην Πανελλαδική Πανυγειονομική απεργία της Πέμπτης 21-10-21 .

Καταγγέλουμε:

1)Την ανεπίτρεπτη υποστελέχωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας εν μέσω πανδημίας. Συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Καλαμάτας σε σύνολο 124 οργανικών θέσεων απαρχαιωμένου οργανισμού και με νέα τμήματα σε λειτουργία υπηρετούν μόνο 67 .

2)Την ανεπίτρεπτη καθυστέρηση στον διορισμό συναδέλφων που έχουν ήδη κριθεί και περιμένουν τις «περίφημες υπογραφές» των αρμοδίων (6η ΥΠΕ,Υπουργείο Υγείας).

3)Την απαράδεκτη κωλυσιεργία από την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Υπάρχουν θέσεις που η υποβολή υποψηφιοτήτων έχει λήξει από τον Μάρτιο και δεν έχει ακόμα καν συγκληθεί το Συμβούλιο Επιλογής, ενώ υπάρχουν και προκηρύξεις του 2018 των οποίων η τύχη αγνοείται.

4)Την απαράδεκτη παρέμβαση της Διοίκησης του Γ.Ν.Μ. στο Σωματείο μας με απειλές και εκβιασμούς.

5)Την απαράδεκτη απομάκρυνση συναδέλφων μας από τον χώρο δουλειάς ετούτη την κρίσιμη για την δημόσια υγεία στιγμή ,χωρίς ούτε καν σχέδιο αντικατάστασής τους ,διότι δεν εμβολιάστηκαν.

Απαιτούμε:

1)Την άμεση πλήρωση όλων των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμους ιατρούς.

2)Την άμεση μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις επικουρικών – συμβασιούχων.

3)Την άμεση διεκπεραίωση όλων τον προσλήψεων που εκκρεμούν στην ΥΠΕ .

4)Την άμεση ενίσχυση των 2 ΜΕΘ με τουλάχιστον 2 εντατικολόγους

5)Την άμεση ενίσχυση των παθολογικών κλινικών με τουλάχιστον 4 παθολόγους.

6)Την άμεση ενίσχυση της παιδιατρικής κλινικής με τουλάχιστον 5 μόνιμους ιατρούς. Την απόλυτη αναγκαιότητα ύπαρξης νεογνικού τμήματος στον νομό .

7)Την στελέχωση με επιπλέον 3 πνευμονολόγους της κλινικής covid.

8) Την επάνοδο των συναδέλφων μας υγειονομικών που βγήκαν σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού .

Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου στις 11.00 θα βρισκόμαστε στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Καλαμάτας όπου θα μιλήσουμε στα ΜΜΕ και εκεί καλούμε:

Την Διοίκηση του Νοσοκομείου μας να λογοδοτήσει απέναντι στις καταγγελίες μας και να δεσμευτεί για τα αιτήματα μας.

Οι ειδικευμένοι ιατροί του Νοσοκομείου Καλαμάτας με υψηλό αίσθημα ευθύνης, προσπάθησαν και προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους πολλές φορές σε βάρος τόσο της προσωπικής τους υγείας όσο και της προσωπικής και οικογενειακής τους γαλήνης. Όλα αυτά με πενιχρούς μισθούς μειωμένους κατά 50% από το 2012,εφημερεύοντας μερικές φορές και μέρα παρά μέρα.

Ζητάμε την κατανόηση των ασθενών και των πολιτών του νομού μας για όσες περιπτώσεις δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε όπως έπρεπε.

Τα μέλη του Σωματείου

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις