ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ. Μία εκπαιδευτική ευκαιρία για φοιτητές από τις 7 Ιατρικές Σχολές της χώρας μας να επισκεφθούν αποκεντρωμένες Μονάδες Υγείας, αποτελεί η «Ιατρική Απόβαση», που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι από το 1997 από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.).

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που βρίσκονται στα κλινικά έτη των σπουδών τους, μπορούν να προσφέρουν εθελοντική βοήθεια στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό αποκτώντας νέες γνώσεις και εμπειρίες.

Αποκτούν έτσι επαφή με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Στο φετινό πρόγραμμα συμμετείχαν 425 φοιτητές σε 62 Μονάδες Υγείας υπό την αιγίδα της 2ης, 4ης, 5ης, 6ης και 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Στην Ελαφόνησο

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, το πρόγραμμα διεξήχθη με πλήρη επιτυχία στο ΠΠΙ Ελαφονήσου, όπου οι φοιτητές καθοδηγούμενοι από τους ιατρούς της Μονάδας Υγείας «εξασκήθηκαν στη διαχείριση επειγόντων περιστατικών σε πραγματικές συνθήκες και με τις γνώσεις και τη διάθεσή τους συνέδραμαν το έργο της Μονάδος σε μία περίοδο ιδιαίτερων δυσκολιών και αναγκών».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις