ΣΠΑΡΤΗ. Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας σχετικά με τον ρυθμό εμβολιασμού του πληθυσμού.

Αυξήθηκαν κατακόρυφα οι εμβολιασμοί

Όπως αναφέρθηκε αρμοδίως στο notospress.gr, στη Νοσηλευτική Μονάδα (ΝΜ) Σπάρτης, πλέον ο αριθμός των εμβολιασμών έφθασε τους 300 ημερησίως, με τη διαδικασία μάλιστα να διενεργείται και τις Κυριακές έως τις 22:00.

Αναλογικά, οι 250 αφορούν σε εμβόλιο της Pfizer και οι 50 σε αυτό της Janssen Johnson & Johnson.

Και το πλέον ενθαρρυντικό, πως η προσέλευση δεν αφορά μόνο στην 3η αναμνηστική δόση του εμβολίου, αλλά και στην 1η, ανεξάρτητα αν αυτό οφείλεται στο ότι κάποιοι το ξανασκέφτηκαν ή ωθήθηκαν προς τον εμβολιασμό λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στους ανεμβολίαστους πολίτες.

Ας αναφερθεί πως αυτές τις μέρες παρατηρείται μια κάμψη στα περιστατικά covid που προσέρχονται στο νοσοκομείο ή χρήζουν νοσηλείας. Υπήρξε περίοδος που η δυνατότητα εξυπηρέτησης έως 35 κλινών είχε εξαντληθεί!

Η ανησυχία είναι έκδηλη για την Π.Ε. Λακωνίας δεδομένου του μη ικανοποιητικού ποσοστού των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών (~52%), της υψηλής μεταδοτικότητας της κρατούσας παραλλαγής «Δ» μα και της – κατά τα φαινόμενα – ακόμα μεταδοτικότερης επερχόμενης παραλλαγής «Ο».

Αυξάνονται σε 48 οι κλίνες Covid στη ΝΜ Σπάρτης

Αξίζει να σημειωθεί πως έως την επόμενη εβδομάδα θα αυξηθεί σε 48 ο αριθμός των κλινών Covid που θα βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη στην κλινική Covid του Νοσοκομείου Σπάρτης.

Αυτή τη στιγμή μπορούν να λειτουργήσουν πλήρως έως 35 κλίνες.

Οι νέες κλίνες είναι έτοιμες, απομένει να διευθετηθούν οι «γραμμές οξυγόνου», από την κεντρική παροχή με νέες σωληνώσεις, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται για τον ασθενή σταθερή, επιτοίχια παροχή σε οξυγόνο. Η όλη διευθέτηση θα έχει πραγματοποιηθεί μέχρι την επόμενη εβδομάδα, αναφέρθηκε αρμοδίως στο notospress.gr.

Το οξυγόνο είναι πλήρως απαραίτητο για τη φροντίδα των νοσούντων με την Covid- 19· όπως επίσης έχει αυξηθεί ο αριθμός των ασθενών που προσέρχονται με καθυστέρηση ώστε να κρίνεται απαραίτητη η συνεχής παροχή του!

Υπενθυμίζουμε πως rapid tests πραγματοποιούνται στις κεντρικές εισόδους των Νοσηλευτικών Μονάδων Σπάρτης και Μολάων

Έκανε την 3η αναμνηστική δόση και η Διοικήτρια του ΓΝ Λακωνίας

Η Διοικήτρια του ΓΝ Λακωνίας, Ευδοξία Παπαγεωργίου, έκανε και η ίδια την 3η αναμνηστική δόση κατά του νέου κορονοϊού, εχθές, 29/11.

Να σημειώσουμε εδώ πως και η ίδια η Διοικήτρια έχει υποστεί τη βάσανο της ασθένειας Covid -19 και γνωρίζει και από αυτή τη «θέση» τα τερτίπια του νέου κορονοϊού.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις