ΣΠΑΡΤΗ. Τρία συνολικά κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον της covid 19, εντοπίστηκαν στην Σπάρτη.

Αυτό γνωστοποίησε πριν από λίγο κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Διοικητής της 6ης Υ.Π.Ε. Ιωάννης Καρβέλης.

Πρόκειται για τρία άτομα που δεν έχουν καμία συγγενική ή φιλική σχέση μεταξύ τους και δεν είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να γίνει η ιχνηλάτηση των επαφών τους και να ακολουθηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα 5 συμπτώματα που χτυπούν καμπανάκι – Ποιο είναι το νέο και ασυνήθιστο

H νέα μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού καλπάζει παγκοσμίως με χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία να αναμένουν την πλήρη επικράτησή της έναντι της Delta, στον πληθυσμό. Από τα περιστατικά που φτάνουν στο NHS πέντε είναι τα συμπτώματα που φαίνεται να εμφανίζονται ξανά και ξανά σε θετικά με κορονοϊό άτομα, υποδηλώνοντας ότι είναι αυτά που πρέπει να χτυπήσουν το καμπανάκι του ελέγχου.

Όπως συμβαίνει με πολλές από τις παραλλαγές του κορονοϊού, τα συμπτώματα της Όμικρον έχουν μετακινηθεί έξω από το βασικό τρίο που αναφέρεται στον ιστότοπο του NHS: πυρετό, βήχα και απώλεια γεύσης ή όσφρησης.

Ένα ασυνήθιστο σύμπτωμα που πρέπει να εντοπίσετε είναι οι νυχτερινές ξαφνικές εφιδρώσεις. Όταν ξυπνάτε με σεντόνια, πιτζάμες και τα μαλλιά σας εμποτισμένα με ιδρώτα.

Τα 5 βασικά συμπτώματα που πρέπει να μας στείλουν για ένα τεστ

Ένας γενικός γιατρός στη Νότια Αφρική είπε στο Υπουργείο Υγείας ότι η νυχτερινή εφίδρωση έχει αρχίσει να γίνεται ενδεικτικό σημάδι στη χώρα. Πολλοί ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στην Όμικρον λένε ότι εμφάνισαν νυχτερινές εφιδρώσεις.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα στοιχεία έχουν καταγραφεί από τα κρούσματα μέχρι στιγμής, 5 είναι τα κρούσματα που πρέπει να μας προβληματίσουν:

  • Κόπωση
  • Ξηρός βήχας
  • Ξηρός λαιμός (όχι πονόλαιμος αλλά μια αίσθηση γδαρσίματος)
  • Ήπιοι μυικοί πόνοι
  • Νυχτερινή εφίδρωση

Οι γιατροί είπαν επίσης ότι οι ασθενείς δεν φαίνεται να υποφέρουν από πονόλαιμο, όπως η Delta εμφανίζει μερικές φορές, αλλά με μία αίσθηση ενός ενοχλητικού γδαρσίματος στο λαιμό.

Νοτιοαφρικανοί γιατροί, που έχουν δει την πλειονότητα των περιπτώσεων μέχρι στιγμής, δήλωσαν ότι τα νέα κρούσματα της παραλλαγής Omicron έχουν ως επί το πλείστον ήπια συμπτώματα, με ασθενείς να έχουν συμπτώματα που μοιάζουν με απλή γρίπη.

Η Δρ Angelique Coetzee, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Νότιας Αφρικής, ήταν ένας από τους πρώτους ανθρώπους που υποψιάστηκαν το στέλεχος Omicron Covid.

Σημείωσε ότι οι ασθενείς στην κλινική της είχαν συμπτώματα διαφορετικά από το αρχικό στέλεχος και την παραλλαγή Delta, η οποία ήταν η πιο κυρίαρχη στον κόσμο τους τελευταίους μήνες.

Είπε ότι καθώς η παραλλαγή άρχισε να μολύνει περισσότερους ανθρώπους, τα πιο κοινά σημάδια ήταν κόπωση, ήπιοι μυϊκοί πόνοι, ξηρός βήχας και γδάρσιμο στο λαιμό.

Οι ασθενείς με Όμικρον δεν φαίνεται επίσης να αναφέρουν ότι έχασαν την αίσθηση της γεύσης ή της όσφρησης,ένα βασικό σύμπτωμα σε προηγούμενες λοιμώξεις από τον Covid.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις