ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης είχε συνεργασία με αιρετούς αλλά και τις διοικήσεις των Νοσοκομείων της Λακωνίας σχετικά με θέματα που είναι κρίσιμα είτε βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Η επαφή του υπουργού με τους κ.κ. Δαβάκη, Παπαγεωργίου και Κορωνιό αλλά και με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη κατέληξε στις εξής δεσμεύσεις του κ. Πλεύρη:

- Θα προωθηθεί η επαναπροκήρυξη των άγονων θέσεων στο Νοσοκομείο της Σπάρτης και στο Νοσοκομείο των Μολάων, σε υψηλότερο βαθμό (Διευθυντή ή Επιμελητή Α΄ αναλόγως), με σκοπό να καταστούν πιο ελκυστικές για τους ενδιαφερόμενους.

- Θα προκηρυχθούν σε αναλογία 1 προς 1 όλες οι κενές θέσεις που έχουν προκύψει από συνταξιοδοτήσεις.

- Θα εγκριθούν όλα τα αιτήματα για επικουρικό ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό που οι δομές Υγείας της Λακωνίας έχουν προωθήσει στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

- Θα καλυφθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα μία κενή θέση Καρδιολόγου στο Νοσοκομείων των Μολάων μέσω της μετακίνησης ενός ιατρού από άλλη υγειονομική δομή.

- Σχετικά με το ζήτημα της γεωγραφικής αρμοδιότητας των Κέντρων Υγείας, προβλέπεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σχετική παρέμβαση σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις