ΣΠΑΡΤΗ. Ανοιχτή εκδήλωση διοργανώνει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και προσκαλεί τους κατοίκους της Σπάρτης σε μια παρουσίαση και συζήτηση με το κοινό, για την πρόοδο των εργασιών στο νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ, την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022, στις (18:00).

 • Το νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ

Το 2025 η Σπάρτη θα αποκτήσει το νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας του ΙΣΝ για την Υγεία, με σκοπό την ενίσχυση της δημόσιας υγείας στη χώρα.

Το νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ, που θα αντικαταστήσει τις υφιστάμενες υποδομές, φιλοδοξεί να αποτελέσει πρότυπο δημόσιας νοσηλείας, περίθαλψης και φροντίδας για τους κατοίκους –ενήλικες και παιδιά– της Λακωνίας.

Ένα υπερσύγχρονο, δημόσιο νοσοκομείο διεθνών προδιαγραφών, με ιατρο-διαγνωστικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, που περιλαμβάνει αποκλειστικά μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια νοσηλείας, σχεδιασμένο να είναι

 • ενεργειακά αποδοτικό και
 • φιλικό προς το περιβάλλον και, κυρίως,
 • ανοιχτό και προσβάσιμο για όλους τους ασθενείς.

Renzo Piano

Το έργο σχεδιάζεται από τον διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Renzo Piano, «…σε ένα κοινό όραμα με το ΙΣΝ για τη δημιουργία ενός νοσοκομείου το οποίο αποτελεί παγκόσμια πρωτοπορία μέσω της ένταξης υψηλότατων περιβαλλοντικών προδιαγραφών στο σχεδιασμό του. Επιπλέον, η ταυτόχρονη ενσωμάτωση στοιχείων της φύσης και ανθρωποκεντρικών μοντέλων φροντίδας στη θεραπευτική εμπειρία των ασθενών, θα το καθιστούν διεθνές σημείο αναφοράς στον τομέα των νοσοκομειακών υποδομών.»

Το όραμα, η φιλοσοφία του σχεδιασμού και η εξέλιξη του έργου

Με αφορμή την πρόοδο που έχει σημειωθεί από την τελευταία 3η ανοιχτή εκδήλωση, τον Ιούλιο του 2021, το ΙΣΝ προσκαλεί τους κατοίκους και φορείς της Σπάρτης σε μια συζήτηση για το όραμα, τη φιλοσοφία του σχεδιασμού και την εξέλιξη του έργου, στο πνεύμα της ανοιχτής, διαρκούς και αμφίδρομης επικοινωνίας που εξαρχής επιδιώκουμε να έχουμε με την τοπική κοινωνία.

 • Πού και πότε: Τρίτη, 8 Μαρτίου 2022, στην Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σπάρτης «Ευάγγελος Φιλιππόπουλος», στο ισόγειο της δημόσιας κεντρικής βιβλιοθήκης, Λυκούργου 135 στη Σπάρτη (18:00) – Προσέλευση 17:30

Η εκδήλωση παρουσίασης του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 8 Μαρτίου 2022 (18:00), στην Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σπάρτης «Ευάγγελος Φιλιππόπουλος», στο ισόγειο της δημόσιας κεντρικής βιβλιοθήκης Σπάρτης (Λεωφ. Λυκούργου 135).

 • H προσέλευση θα είναι στις 17:30.
 • Για την είσοδο στην εκδήλωση απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.
 • Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Παρουσίαση

Στην παρουσίαση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΙΣΝ, του Υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων αρχιτεκτονικών γραφείων.

Όπως περιγράφεται, «…Η δωρεά για την ανέγερση και τον εξοπλισμό του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ εντάσσεται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Υγεία, που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ΙΣΝ, με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 500 εκατομμύρια $.

Η Πρωτοβουλία αφορά

 • στην ανέγερση 3 νέων υπερσύγχρονων νοσοκομείων στη Σπάρτη, Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη,
 • την ανακαίνιση και επέκταση υποδομών σε νοσοκομεία της Αττικής,
 • την προμήθεια εξειδικευμένου ιατρικού και τεχνικού εξοπλισμού,
 • την υποστήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την ενίσχυση της ιατρονοσηλευτικής φροντίδας, καθώς και
 • ένα νέο πρόγραμμα για τη στήριξη της ψυχικής υγείας παιδιών και νέων σε όλη τη χώρα.»

«Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και την παραχώρηση του χώρου της εκδήλωσης τον Δήμο Σπάρτης», λένε από το ΙΣΝ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις