ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Στις 19.795 έφτασαν οι νέες διαγνώσεις κορονοϊού, με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα του Σαββάτου. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 46 θάνατοι συμπολιτών μας.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου 19/03, ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στους 7 Νομούς της Πελοποννήσου σήμερα είναι 1.829.

Αναλυτικά:

- 154 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

- 174 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

- 473 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

- 253 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

- 263 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

- 226 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

- 286 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ

«Δεν αναμένεται πίεση στο ΕΣΥ από την Ομικρον 2»

Την εκτίμηση ότι δεν θα χρειαστεί ξανά να ληφθούν μέτρα περιορισμού της διασποράς του SARS-CoV-2, παρά την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο δεκαπενθήμερο στη χώρα μας, έκανε χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Οπως ανέφερε (ΣΚΑΪ), «η αποκλιμάκωση που έχει ήδη υπάρξει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, σε συνδυασμό με την πίεση που περιμένουμε βάσει των επιστημονικών στοιχείων, μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν θα χρειαστεί η λήψη μέτρων. Πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί κανονικά το στάδιο της αποκλιμάκωσης των μέτρων και ήδη αυτά που έχουν παραμείνει είναι περιορισμένα. Θα είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στη συνολική αποκλιμάκωση, αλλά φαίνεται ότι και το κύμα αυτό, όπως έρχεται και στις συνθήκες που έρχεται, δεν θα έχει σε καμία περίπτωση τα χαρακτηριστικά της τρομακτικής πίεσης της προηγούμενης περιόδου».

Ανησυχία για την έξαρση νέων κρουσμάτων παγκοσμίως

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει, για ακόμα μία φορά, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μετά την έξαρση των λοιμώξεων παγκοσμίως και κυρίως στις περιφέρειες της Ευρώπης και της Ασίας – Ειρηνικού. Σε όλο τον κόσμο τα κρούσματα, την τελευταία εβδομάδα, καταγράφουν αύξηση κατά 8%. Μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν η Κίνα, η Νότια Κορέα, το Χονγκ Κονγκ, η Νέα Ζηλανδία, αλλά και η Ευρώπη, όπου περίπου στο 50% των κρατών σημειώνεται, τις τελευταίες ημέρες, πανδημική έξαρση.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις