ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Ένα νέο εξωτερικό ιατρείο θα λειτουργεί εφεξής στο Νοσοκομείο City Hospital. Πρόκειται για το Παιδοενδοκρινολογικό Ιατρείο που στο εξής θα παρέχει πλήρεις διαγνωστικές και θεραπευτικές υπηρεσίες σε νεογνά, παιδιά και εφήβους με ενδοκρινολογικά προβλήματα.

Τα συνήθη προβλήματα που αντιμετωπίζονται στο παιδοενδοκρινολογικό ιατρείο περιλαμβάνουν:

- Παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα.

Οι διαταραχές του θυρεοειδούς όπως ο υποθυρεοειδισμός και ο υπερθυρεοειδισμός αφορούν πολλά παιδιά που εντοπίζονται συνήθως μετά από εργαστηριακό έλεγχο που διενεργεί ο Παιδίατρος ενώ σπανιότερα αφορούν πρόωρα ή τελειόμηνα νεογνά. Στο Νοσοκομείο City Hospital διενεργούνται όλες οι απαραίτητες ορμονολογικές εξετάσεις για τη διάγνωση και αντιμετώπιση παθήσεων του θυρεοειδούς σε μικρούς ασθενείς.

- Διαταραχές της σωματικής ανάπτυξης.

Στο παιδοενδοκρινολογικό ιατρείο αντιμετωπίζονται διαταραχές του αναστήματος όπως χαμηλό ανάστημα που οφείλονται σε ενδοκρινολογικές παθήσεις όπως η ανεπάρκεια αυξητικής ορμόνης και σε άλλα αίτια.

- Αυξημένο σωματικό βάρος.

Το αυξημένο σωματικό βάρος τείνει να πάρει διαστάσεις επιδημίας στην παιδική και την εφηβική ηλικία. Στο παιδοενδοκρινολογικό ιατρείο γίνεται κλινικοεργαστηριακός έλεγχος παιδιών με αυξημένο σωματικό βάρος και αιτιολογική αντιμετώπιση του προβλήματος.

- Πρώιμη ήβη και άλλες διαταραχές της ενήβωσης.

Στο παιδοενδοκρινολογικό ιατρείο του City Hospital παρακολουθούνται και αντιμετωπίζονται περιστατικά παιδιών με πρόωρη σωματική ανάπτυξη και ενήβωση.

- Παιδικός Διαβήτης.

Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί σχετικά σπάνια αλλά σοβαρή νόσο της παιδικής ηλικίας. Στο παιδοενδοκρινολογικό ιατρείο του City Hospital παρακολουθούνται παιδιά και οικογένειες με σακχαρώδη διαβήτη με χρήση των πιο συγχρόνων μεθόδων αντιμετώπισης και ρύθμισης της νόσου, στοχεύοντας στη βελτιστοποίηση της ποιότητας ζωής των μικρών ασθενών.

- Άλλα παιδοενδοκρινολογικά προβλήματα.

Το ιατρείο παρέχει εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες και σε παιδιά με σπανιότερες εδνοκρινολογικές, μεταβολικές και γενετικές διαταραχές που άπτονται της παιδοενδοκρινολογίας όπως διαταραχές του μεταβολισμού του ασβεστίου, διαταραχές των επινεφιδίων, υπερλιπιδαιμίες και γενετικά σύνδρομα.

Ο επιστημονικός συνεργάτης και εξειδικευμένος παιδοενδοκρινολόγος, Σταύρος Διαμαντόπουλος, είναι ο επικεφαλής του νέου ιατρείου, θέτοντας τις γνώσεις και την μακροχρόνια εμπειρία του στην διάθεση των ασθενών και των οικογενειών τους.

Εκπαίδευση - Τίτλοι

- Πτυχίο Ιατρικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Ιατρικής
- Ειδικότητα Παιδιατρικής, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών 2001-2004
- Εξειδίκευση στην Παιδιατρική Ενδοκρινολογία 2004-2007 (Clinical Fellow in Pediatric Endocrinology, Division of Pediatric Endocrinology, Department of Pediatrics, Miller School of Medicine/Jackson Memorial Hospital, University of Miami, FL, USA) και τον Παιδικό Διαβήτη (Diabetes Research Institute, Miller School of Medicine, University of Miami 2007-2008)
- Μέλος της Endocrine Society από το 2004
- Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από το 2009 (Άριστα)
- Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας από το 2013
- Λέκτορας Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από το Φεβρουάριο του 2014 ως το Νοέμβριο του 2016.

Προϋπηρεσία

- Ιδιώτης Παιδοενδοκρινολόγος από το 2008
- Επιστημονικός σύμβουλος του Νοσοκομείου Ιασώ Παίδων από το 2008
- Επιστημονικός σύμβουλος του Νοσοκομείου Metropoitan Hospital από το 2014
- Λέκτορας Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από το Φεβρουάριο του 2014 ως το Νοέμβριο του 2016.
- Διευθυντής του Παιδοενδοκρινολογικού/Διαβητολογικού τμήματος του Ιασώ Παίδων από το 2016
- Επιστημονικός συνεργάτης του Νοσοκομείου City Hospital (2022)

Το City Hospital, η μοναδική ιδιωτική μικτή - χειρουργική κλινική στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο, λειτουργεί στην Καλαμάτα από το 1992, παρέχοντας ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Στελεχώνεται από διακεκριμένους ιατρούς σχεδόν όλων των ειδικοτήτων και άρτια εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ διαθέτει την πλέον σύγχρονη τεχνολογική υποδομή και άριστες συνθήκες διαμονής που εξασφαλίζουν στους νοσηλευόμενους ένα καλαίσθητο και προσεγμένο περιβάλλον όπου κυριαρχεί η ευαισθησία στην ανθρώπινη ανάγκη. Αποστολή του City Hospital είναι η παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας, ικανοποιώντας όλες τις ανάγκες για ποιοτική και εξειδικευμένη περίθαλψη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις