ΣΠΑΡΤΗ. Ένα οδικό έργο ύψους 90 εκατ. ευρώ, το οποίο συνδέεται άμεσα και με την υλοποίηση μια σημαντικής υγειονομικής μονάδας, προωθεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Πρόκειται για την «ΟΔΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ», ένα project που σχετίζεται και με τη Σύμβαση Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και του Ελληνικού Δημοσίου, για την κατασκευή του νοσοκομείου στην πόλη.

Το Ελληνικό Δημόσιο, μεταξύ άλλων, έχει αναλάβει την υποχρέωση για την τάχιστη υλοποίηση του έργου οδικής σύνδεσης του νέου Νοσοκομείου Σπάρτης προκειμένου να εξασφαλιστεί η ευχερής, γρήγορη και ασφαλής πρόσβαση στο νέο Νοσοκομείο.

Ο συνολικός εκτιμώμενος προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 90.000.000 και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων οδοποιίας προβλέπει να υλοποιηθούν τον Δεκέμβριο του 2024.

Για το οδικό έργο της Σπάρτης, να σημειωθεί ότι απαιτείται η εκπόνηση των απαραίτητων μελετών για την υλοποίηση έργων στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο της περιοχής, ώστε να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες συνθήκες οδικής ασφάλειας και άνετης πρόσβασης, στο νέο νοσοκομείο Σπάρτης, ως εκ τούτου το υπουργείο έχει ήδη προχωρήσει σε ενέργειες εξασφάλισης υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών στις διαδικασίες ωρίμανσης για τη δημοπράτηση του έργου. Το Ελληνικό Δημόσιο έχει αναλάβει την ευθύνη των μελετών των έργων υποδομής για τη βελτίωση των οδικών συνδέσεων και των συνδέσεων του νέου νοσοκομείου με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας. Η ανάθεση των εν λόγω μελετών λοιπόν ήδη προγραμματίζεται ώστε να ωριμάσουν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου.

Το νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ, φιλοδοξεί να αποτελέσει πρότυπο δημόσιας νοσηλείας, περίθαλψης και φροντίδας για τους κατοίκους – ενήλικες και παιδιά – των περιοχών αυτών, με ορίζοντα υλοποίησης το 2025.

Αυτό όμως που δεν έχει διευκρινιστεί επαρκώς είναι αν θα λειτουργεί με κανόνες Ιδιωτικού Δικαίου ή αν θα είναι απόλυτα ενταγμένο στη λογική και στην οικονομία του ΕΣΥ. Όσο λοιπόν μιλάμε για τα αναμενόμενα έργα καλό είναι να αποσαφηνίζουμε και το κόστος που θα έχει ή δεν θα έχει η νοσηλεία για τον Λάκωνα πολίτη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις