ΛΑΚΩΝΙΑ. Σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε στο notospress.gr, η Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λακωνίας, κα Μαργαρίτα Σπυριδάκου, μίλησε για την αξία της οδοντιατρικής επιστήμης στο σήμερα και για το κατά πόσο μπορεί να συμβάλλει στην γενικότερη βελτίωση της ζωής μας.

«Η στοματική υγεία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της γενικότερης υγείας του ανθρώπου. Έχει να κάνει με την ποιότητα ζωής, συνδέεται με τη μεγαλύτερη απόλαυση που είναι η μάσηση» αναφέρει η κα Σπυριδάκου. Πέρα όμως από την λήψη της τροφής, η οδοντιατρική σχετίζεται και με την ελκυστική εξωτερική μας εικόνα, καθώς ένα αστραφτερό χαμόγελο «είναι σίγουρα κάτι που προσθέτει στη γενικότερη αισθητική του ανθρώπου». Συνεπώς, «η φροντίδα για την στοματική υγεία θα πρέπει να γίνεται κτήμα κάθε πολίτη», τονίζει.

Αναφερόμενη στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οδοντίατροι στην περιοχή της Λακωνίας, η κα Σπυριδάκου αναφέρει: «Οι άνθρωποι της υγείας, οι οδοντίατροι που ασχολούνται με τη στοματική υγεία στην περιοχή μας, τη Λακωνία, επιτελούν πολύ μεγάλο έργο γιατί βρίσκονται αρκετά μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα και αντιμετωπίζουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια δύσκολα περιστατικά. Μόνο τα τελευταία χρόνια έχουμε αρκετές ειδικότητες και περισσότερο εδώ στην περιοχή της Σπάρτης».

Με γνώμονα ένα καλύτερο και πολλά υποσχόμενο μέλλον για τον κλάδο της, η κα Σπυριδάκου τόνισε πως «…στόχος μας στον Οδοντιατρικό Σύλλογο είναι να φροντίσουμε για την ενημέρωση πάνω στις εξελίξεις στο επάγγελμά μας αλλά και να κοιτάξουμε όσο το δυνατόν να έχουμε μία κοινωνική προσφορά μέσα από το σύλλογο, να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων μας και γενικότερα να επικοινωνήσουμε τους κανόνες στοματικής υγιεινής ευρύτερα, σε όλο τον κόσμο».

Αναφορικά με τα περιθώρια ενημέρωσης του κοινού, πάνω σε ζητήματα οδοντιατρικής πρόληψης στη Λακωνία, η κα Σπυριδάκου αναφέρει τα εξής:

«Υπάρχει περιθώριο. Μπορεί να γίνει με ημερίδες, μπορεί να γίνει με επισκέψεις μελών του συλλόγου μας στα σχολεία», ανακοινώνοντας ταυτόχρονα τη διοργάνωση του Πανπελοποννησιακού Οδοντιατρικού Συνεδρίου στη Λακωνία το ερχόμενο έτος.

Δείτε αναλυτικά στο video τι απαντά η κα Σπυριδάκου (40:09) στο ερώτημα πόσο καλύτερη μπορεί να γίνει η ζωή μας σήμερα μέσα από την οδοντιατρική επιστήμη:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις