Αποκατάσταση είναι το σύνολο των θεραπευτικών πράξεων που πραγματοποιούνται από την διεπιστημονική ομάδα αποκατάστασης, ώστε το άτομο να επανακτήσει τη μέγιστη λειτουργικότητα και αυτονομία και να επιστρέψει στο οικογενειακό, κοινωνικό και εργασιακό του περιβάλλον.

Τα βήματα της αποκατάστασης

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Η διεπιστημονική ομάδα του ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ πραγματοποιεί μια εξατομικευμένη φυσιατρική αξιολόγηση, λαμβάνοντας υπόψη το πλήρες ιατρικό ιστορικό και την κλινική εξέταση του θεραπευόμενου.

ΕΠΑΝΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ

Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε και να αξιολογούμε την πρόοδό σας σε όλα τα διαστήματα του πρωτοκόλλου θεραπείας κάνοντας αλλαγές όταν είναι απαραίτητο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Βάσει της αξιολόγησης θέτονται ρεαλιστικοί θεραπευτικοί στόχοι και αναπτύσσεται ένα προσωποποιημένο πρωτόκολλο θεραπείας καθώς και χρονοδιάγραμμα για την επίτευξη των στόχων.

ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΣΤΟΧΩΝ

Μαζί, συναντάμε προκλήσεις, όχι εμπόδια. Πετυχαίνουμε όσα πριν φάνταζαν αδύνατα. Στοχεύουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε και φτάνουμε λίγο πιο ψηλά ακόμα.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η ομάδα αποκατάστασης, έχοντας εκπαιδευτεί στην χρήση του σύγχρονου εξοπλισμού του κέντρου και διαθέτοντας επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία, προσφέρει υπηρεσίες που στοχεύουν στην ολιστική προσέγγιση του θεραπευόμενου (νους-ψυχή–σώμα) ανακτώντας και μεγιστοποιώντας έτσι τις δυνάμεις του με στόχο την τάχιστη επιστροφή του στην καθημερινότητα.

Ημερήσια Νοσηλεία

Το Πρόγραμμα Ημερήσιας Νοσηλείας του ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ αφορά άτομα που ολοκλήρωσαν πρόγραμμα Κλειστής Νοσηλείας ή άτομα που δεν χρήζουν νοσηλείας και συνεχους ιατρικής φροντίδας, αλλά έχουν ανάγκη από εντατική και συντονισμένη θεραπεία αποκατάστασης.

Στόχος του προγράμματος είναι να σας βοηθήσει να ανακτήσετε το υψηλότερο επίπεδο λειτουργικότητας χωρίς να αλλάξετε περιβάλλον και καθημερινότητα. Το πρόγραμμα αποκατάστασης που χρειάζεστε καθορίζεται από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο Φυσίατρο του κέντρο.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Πρόγραμμα Ημερήσιας Νοσηλείας; Επικοινωνήστε σήμερα με το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ και λύστε κάθε σας απορία!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις