ΕΛΛΑΔΑ. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιοποιήθηκε από το νοσοκομείο Λαϊκό, το 47,6% των θανάτων που καταγράφηκαν ως θάνατοι από τον ιό covid, ήταν θάνατοι από άλλο νόσημα.

Η μελέτη κόλαφος εκθέτει την πολιτική της κυβέρνησης, την πολιτική της εμμονικής τιμωρητικότητας, που εξώθησε μία ολόκληρη κοινωνία στα άκρα, βίασε την Ελευθερία σε κάθε της έκφανση και κακοποίησε, εκφόβισε και εκβίασε τον Έλληνα πολίτη, βασίστηκε σε ψευδείς καταγραφές! Τι λέει άραγε για όλα αυτά ο Σωτήρης Τσιόδρας;

H μελέτη αυτή, που διενήργησε ομάδα ερευνητών υπό τον καθηγητή Παθολογικής Φυσιολογίας - Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Νίκο Σύψα, καταδεικνύει αυτό που οι περισσότεροι κλινικοί γιατροί και οι υγειονομικές αρχές της χώρας αναφέρουν: ότι, δηλαδή, σε ένα μεγάλο ποσοστό των θανάτων που καταγράφονται ως COVID, η συγκεκριμένη νόσος δεν ευθύνεται για την κατάληξη του ασθενούς.

Αυτά τα κριτήρια χρησιμοποιήθηκαν και στη μελέτη της ερευνητικής ομάδας υπό τον κ. Σύψα. Ειδικότερα, στη μελέτη (Σαμαρά Σ., Μπασούλης Δ., Ηλιάδη Ε., Βουτσινάς Π.-Μ. Καραμανάκος Γ., Μακροδημήτρη Σ., Γεωργακοπούλου Β., Σύψας Ν.) συμπεριλήφθηκαν όλοι οι ασθενείς που αποβίωσαν στη μονάδα λοιμώξεων – COVID από την 1η Ιανουαρίου 2022 έως τις 15 Απριλίου 2022. Για κάθε ασθενή μελετήθηκαν αναδρομικά το πιστοποιητικό θανάτου, ο ιατρικός/νοσηλευτικός φάκελος και ζητήθηκε η γνώμη του θεράποντος ιατρού. Κάθε θάνατος ταξινομήθηκε ως «οφειλόμενος στην COVID», ως «οφειλόμενος σε άλλο αίτιο αλλά η COVID συμμετείχε στην επέλευση του θανάτου», είτε ως «οφειλόμενος σε άλλο νόσημα και στον οποίον η λοίμωξη από τον SARS-CoV-2 δεν είχε καμία συμμετοχή». Στην τελευταία κατηγορία περιλήφθηκαν ασθενείς που μπήκαν στο νοσοκομείο για άλλο αίτιο και βρέθηκαν θετικοί σε τακτικό έλεγχο, δεν είχαν κλινικά συμπτώματα ή εργαστηριακά ευρήματα συμβατά με COVID-19 και δεν έλαβαν ποτέ θεραπεία για COVID-19.

Συνολικά μελετήθηκαν 126 θάνατοι που καταγράφηκαν στην κλινική. Σύμφωνα με τα κριτήρια που ετέθησαν, 41 (31,7%) θάνατοι ταξινομήθηκαν ως οφειλόμενοι στην COVID-19, 25 (19,8%) ως οφειλόμενοι σε άλλα αίτια, αλλά συμμετείχε και η COVID19, και 60 (47,6%) θάνατοι ως οφειλόμενοι σε άλλα αίτια, όπου η λοίμωξη από COVID-19 δεν είχε συμμετοχή. Στα άλλα αίτια συμπεριλαμβάνονται τα γενικευμένη καρκινωμάτωση, αιματολογική κακοήθεια, νεφρική/καρδιακή/ηπατική ανεπάρκεια τελικού σταδίου, μετεγχειρητικές επιπλοκές και νοσοκομειακή λοίμωξη.

Οπως υπογράμμισε ο κ. Σύψας, αντίστοιχη είναι η εικόνα και από άλλες χώρες της Ευρώπης. Είναι ενδεικτικό ότι πρόσφατα ο αντίστοιχος ΕΟΔΥ της Δανίας ανέφερε ότι το 45% των θανάτων που καταγράφονταν στις εκθέσεις για την COVID-19 το δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2022 αφορoύσε ασθενείς που ήταν θετικοί στον ιό, αλλά ο θάνατός τους δεν σχετιζόταν με αυτόν. «Σιγά σιγά και άλλοι θα βγάζουν αντίστοιχα στοιχεία», σημειώνει και προσθέτει πως «ενδέχεται σε αυτή τη φάση της επιδημίας το ποσοστό των θανάτων ασθενών με COVID-19, όπου η λοίμωξη δεν συμμετείχε στην έλευση του θανάτου, να είναι υψηλότερο. «Από τη δική μου κλινική εμπειρία υπολογίζω ότι περισσότεροι από τους μισούς θανάτους πλέον είναι με COVID-19 και όχι από COVID-19», τονίζει. Σε εξέλιξη είναι μια νέα αναδρομική μελέτη για τα αίτια θανάτου ασθενών σε κλινικές COVID μεγάλων νοσοκομείων, από την 1/1/2022 έως και τις 31/07/2022. Τα πρώτα αποτελέσματά της αναμένονται τέλος Σεπτεμβρίου.

Ποιος ξεχνά; Όποιον τολμούσε να αμφισβητήσει τα δεδομένα τον χαρακτήριζαν «ψεκασμένο», «τσαρλατάνο» κι «επικίνδυνο».

Άνθρωποι έχασαν την δουλειά τους, την ελευθερία κίνησης αλλά και έκφρασης. Έχασαν τη «ζωή» τους γιατί στην γωνία παραμόνευε ο φονιάς covid.

Ο μισός πληθυσμός της χώρας που αντιδρούσε και σκεπτόταν διαφορετικά μπήκε στο στόχαστρο.

Σήμερα υπάρχει ένας εισαγγελέας που τιμά το λειτούργημά του να κινήσει τη διαδικασία;

Ποιος θα ελέγξει και θα περιορίσει όλο εκείνο το σύστημα που κάθε απόγευμα για δύο χρόνια εκφόβιζε ένα λαό με αναληθή στοιχεία;

Μας οδήγησαν σε μαζικούς εμβολιασμούς με βάση στοιχεία που τα ίδια τα νοσοκομεία και οι επιστήμονες σήμερα τα καταρρίπτουν!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις