ΣΠΑΡΤΗ. Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) ενέκρινε το επικαιροποιημένο τεύχος μελέτης για τη χωροθέτηση και κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Σπάρτης, που αναμένεται σε πρώτη φάση να παραδοθεί εντός του 2025.

Ως γνωστόν Ελληνικό Δημόσιο έχει αναλάβει την ευθύνη των μελετών των έργων υποδομής για τη βελτίωση των οδικών συνδέσεων και των συνδέσεων του νέου Νοσοκομείου με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας – Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης θα υλοποιηθεί η μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με την κατασκευή ενός νέου υπερσύγχρονου Νοσοκομείου.

Η κατασκευή του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης (ΙΣΝ) θα πληροί όλες τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές, σε ένα κτίριο με οικολογικό αποτύπωμα και την υπογραφή του διαπρεπούς αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο.

  • Η μονάδα

Η μονάδα θα αποτελείται από τρεις ορόφους και θα καταλαμβάνει έκταση 22.436 τετραγωνικών μέτρων, ενώ θα έχει μήκος 115 μέτρα. Στους 3 ορόφους θα λειτουργούν μονάδες νοσηλείας και εξωτερικά ιατρεία, ενώ υποστηρικτικές λειτουργίες θα φιλοξενούνται σε τρία υπόγεια επίπεδα.

Στον περιβάλλοντα χώρο θα υπάρχουν πάρκα, χώροι παιχνιδιού, αλλά και ειδικά διαμορφωμένοι κήποι για άτομα με αισθητηριακές αναπηρίες.

Στο Νοσοκομείο Σπάρτης, μαζί με εκείνα της Θεσσαλονίκης και Κομοτηνής, που επίσης θα κατασκευαστούν με δωρεές του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), θα τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή ένα νέο πλαίσιο ετοιμότητας προς την επίτευξη μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, σε συνεργασία με κορυφαίους φορείς πιστοποίησης βιωσιμότητας.

  • Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα, το νέο Νοσοκομείο Σπάρτης αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2025.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις