Όπως όλες οι ιατρικές διαδικασίες, έτσι και οι δερματολογικές θεραπείες ενδέχεται να προκαλέσουν ανεπιθύμητες ενέργειες. Προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών, τα προϊόντα και τα μηχανήματα θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνον από επαγγελματίες υγείας οι οποίοι διαθέτουν την κατάλληλη εκπαίδευση και εμπειρία σε τεχνικές. Παράλληλα, έχουν γνώσεις ανατομίας σχετικά με το σημείο θεραπείας και την περιοχή που το περιβάλλει.

Στα δερματολογικά κέντρα City Med του Ομίλου Affidea, ο επαγγελματίας υγείας που θα σας αναλάβει, θα συνεργασθεί μαζί σας, ώστε να δημιουργήσετε ένα μοναδικό εξατομικευμένο πλάνο προσέγγισης, βασισμένο στις ανάγκες σας. Η πρώτη συνάντηση θα είναι αφιερωμένη στο να μάθει περισσότερα για εσάς, μέσω της λήψης ενός ιατρικού ιστορικού, και να διερευνήσει τις ανάγκες που έχετε.

Οι ανάγκες μπορεί να αφορούν, μεταξύ άλλων, σε συμπτώματα ή αλλοιώσεις του δέρματος στο πρόσωπο και στο σώμα, που προέρχονται είτε από την πάροδο των χρόνων είτε από την ηλιακή ακτινοβολία, όπως λιποδυστροφίες, απώλεια σφριγηλότητας, ρυτίδες, χαλάρωση προσώπου και σώματος, κυτταρίτιδα κ.ά.

Η εμπιστοσύνη και η “χημεία” που δημιουργείται μεταξύ σας είναι καθοριστικής σημασίας για να νιώσετε άνετα και να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα, δηλαδή την επιλογή της καταλληλότερης για εσάς θεραπείας.

Τι να ρωτήσετε τους ειδικούς

Δικαίωμα στην ομορφιά και στη βελτίωση ατελειών ή φθορών του δέρματός τους έχουν όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως φύλου και οικονομικής κατάστασης. Ο Δερματολόγος είναι ο πλέον καταρτισμένος επιστήμονας που μπορεί να ελέγχει και να φροντίζει την κατάσταση του μεγαλύτερου οργάνου του σώματός μας, του δέρματος, επιλέγοντας την κατάλληλη διαδρομή, ώστε να θεραπεύσει σημαντικές αισθητικές επιπλοκές δερματολογικών νοσημάτων, όπως για παράδειγμα είναι η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, η τριχόπτωση, οι ουλές ακμής, οι ραβδώσεις, οι ευρυαγγείες, κ.λπ.

Ορισμένα θέματα που θα πρέπει να συζητήσετε με τον ειδικό κατά τη διάρκεια της πρώτης σας επίσκεψης στο ιατρείο, ενδεικτικά είναι τα εξής:

  • Πως θα αισθάνομαι κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αλλά και πώς επιθυμώ να αισθάνομαι μετά;
  • Πόσο διαρκεί η θεραπεία;
  • Πότε θα μπορώ να επιστρέψω στις δραστηριότητές μου;
  • Τι σημαίνει “φυσικό αποτέλεσμα”;
  • Ποια είναι η εμπειρία του επαγγελματία υγείας που θα αναλάβει τη θεραπεία;
  • Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνω μετά τη θεραπεία;

Μια καλή συμβουλή επίσης είναι να δείτε φωτογραφίες πριν και μετά από αντίστοιχες θεραπείες που πραγματοποιήθηκαν σε άλλους θεραπευόμενους. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια ξεκάθαρη εικόνα των αποτελεσμάτων που είναι δυνατόν να περιμένετε και να δείτε.

Επιπλέον, συζητήστε σχετικά με τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες, πώς μπορείτε να μειώσετε τους κινδύνους και τι ακολουθεί μετά τη θεραπεία.

Μετά από αυτή την πρώτη επίσκεψη γνωριμίας, θα είστε έτοιμοι για τη θεραπεία σας και πιο σίγουροι και ασφαλείς για την επιλογή σας.

Στα City Med του Ομίλου Affidea εφαρμόζεται μια ολιστική προσέγγιση ομορφιάς, χαρίζοντας υγεία, ευεξία και άμεσα ορατά αποτελέσματα. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι τα πλέον αξιόπιστα στο χώρο της δερματολογίας, ενώ το ιατρικό προσωπικό είναι εξειδικευμένο πάνω στις σύγχρονες θεραπείες για την υγεία του δέρματος.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να κλείσετε το ραντεβού σας πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις