ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Εικόνα διάλυσης στο νοσοκομείο Σπάρτης και στα Κέντρα Υγείας της Λακωνίας, καταγγέλλει η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Σε επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ τονίζει πως υπάρχει μία σειρά καταγγελιών και επισημάνσεων των νοσοκομειακών γιατρών της περιοχής, που μέχρι στιγμής έχουν αγνοηθεί προκλητικά απο την πολιτική ηγεσία.

Οι γιατροί κάνουν λόγο για "κατάσταση διάλυσης τόσο στο νοσοκομείο Σπάρτης όσο και στα Κέντρα Υγείας της Λακωνίας, γιατί οι αρμόδιοι αντί για προσλήψεις ιατρικού προσωπικού ακολουθούν διαρκώς την γνωστή επικίνδυνη συνταγή αναγκαστικών μετακινήσεων γιατρών απο νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από Κέντρα Υγείας σε νοσοκομείο".

Σύμφωνα με το προεδρείο της Ομοσπονδίας, οι πρόχειρες και αυταρχικές αυτές ενέργειες είναι άκρως επικίνδυνες τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους υγειονομικούς. Αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

"Επειδή στην ανακοίνωση εκτός από τις ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, τίθεται και το γνωστό θέμα των διακομιδών με ασθενοφόρα, επισημαίνουμε ότι πρόσφατα για το ίδιο θέμα υπήρξε ανοικτή επιστολή και από τους γιατρούς του Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου Κυνουρίας.

Η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας έχει από καιρό ξεπεράσει κάθε όριο με βασικό παράγοντα κινδύνου την τραγική υποστελέχωση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας".

Οι γιατροί ζητούν από τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επιληφθεί άμεσα και να δώσει λύσεις με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και λοιπού προσωπικού και να βάλει επιτέλους φρένο στις ενέργειες της 6ης ΥΠΕ, που - όπως αναφέρουν - θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς και ωθούν σε παραίτηση τους εναπομείναντες γιατρούς, αγροτικούς και μόνιμους.

Πηγή: iatronet.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις