ΣΠΑΡΤΗ. Καταγγελίες που αφορούν στο Νοσοκομείο Σπάρτης κάνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ). Ειδικότερα, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος καταγγέλλει τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Σπάρτης ότι στο πλαίσιο κάλυψης των κενών, δεν διστάζει να επιστρατεύσει ακόμη και οφθαλμίατρο για να κάνει εφημερίες και να εργασθεί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών αλλά μεταξύ άλλων και στα χειρουργεία.

Ο οφθαλμίατρος - όπως υποστηρίζει η ΟΕΝΓΕ - είναι ειδικευόμενος πρώτου έτους ενώ καλείται από τη Διοικήτρια να εξετάζει περιστατικά άσχετα με την ειδικότητα του θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών.

«Εκθέτει σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών που προσέρχονται στο τμήμα επειγόντων περιστατικών αφού υποχρεώνει έναν άπειρο ειδικευόμενο να εξετάζει χειρουργικά, ορθοπεδικά και άλλα, άσχετα με την ειδικότητά του, έκτακτα περιστατικά, και να συνοδεύει διακομιδές βαρέως πασχόντων ασθενών προς άλλα νοσοκομεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι έδωσε εντολή στον συνάδελφο, λίγες μέρες μετά την ανάληψη της υπηρεσίας του, να συνοδεύσει νεογνό σε νοσοκομείο της Πάτρας» σημειώνει η ΟΕΝΓΕ.

Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Σπάρτης, σύμφωνα με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, έστειλε εξώδικο στον νεαρό γιατρό απειλώντας τον με απόλυση επειδή «επιμένει να διεκδικεί τα δικαιώματα του και δεν κάθεται καλά». Ο ειδικευόμενος γιατρός από την πλευρά του, έστειλε και αυτός εξώδικο.

Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί από τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και την ηγεσία του υπουργείου υγείας να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να μπει ένα τέλος στις «απαράδεκτες ενέργειες της διοικήτριας του νοσοκομείου της Σπάρτης σε βάρος της εκπαίδευσης του συναδέλφου».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις