ΣΠΑΡΤΗ. Κατά κοινή παραδοχή, η υποστελέχωση ιατρικού προσωπικού της Νοσηλευτικής Μονάδας Σπάρτης, συνιστά το κυριότερο πρόβλημά της.Aκόμα και όταν η Διοίκηση προσπαθεί να συγκαλύψει τις συνέπειες της υποστελέχωσης ή να τις καλύψει με «δανεικούς» γιατρούς από όμορους Νομούς, τα προβλήματα παραμένουν εξόφθαλμα και κρίσιμα.

Η υποστελέχωση και η εμπεδωμένη, πλέον αδυναμία παροχής υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, υποχρεώνει οικογένειες ασθενών, με σύσταση γιατρού, να επιλέγουν απευθείας Νοσοκομεία άλλων πόλεων, όπως στην Τρίπολη και στην Καλαμάτα. Ταυτόχρονα τα Κέντρα Υγείας είναι φανερά υποβαθμισμένα επιτείνοντας έτσι το αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες.

Τα πιο πάνω προβλήματα σχετικά με την υποστελέχωσητα συμμερίζεται και ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός, ο οποίος υπέβαλε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με ένα βασικό ζητούμενο: Τη μετατροπή του χαρακτηρισμού της Σπάρτης από προβληματική-άγονη περιοχή Β' Κατηγορίας, στην Α' Κατηγορία.

Ειδικότερα, ο κ. Κρητικός παρέθεσε ικανά παραδείγματα προκηρύξεων, που καταδεικνύουν την αδυναμία επίτευξης στελέχωσης. «Διαδοχικές προκηρύξεις των τελευταίων τριών ετών απέβησαν άγονες, με συνέπεια το Νοσοκομείο να στερείται των υπηρεσιών ειδικοτήτων ή να μην έχει την απαιτούμενη επάρκειά τους», διευκρινίζει. Επιπρόσθετα, εξέθεσε στον Υπουργό, τους λόγους για τους οποίους ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός για τη Σπάρτη και κατ' επέκταση για το νοσοκομείο της, θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του ζητήματος, παρέχοντας τα αντίστοιχα κίνητρα προσέλκυσης για το ιατρικό προσωπικό.

«Θα κάνω ό,τι μπορώ, γιατί πιστεύω, πως οφείλουμε να βοηθήσουμε για την περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της Ν.Μ., προς όφελος της δημόσιας υγείας», επισημαίνει ο Νεοκλής Κρητικός.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις