Το παραδοσιακό λουκάνικο Ταϋγέτου με πράσο δεν κάνει μόνο για ψητό ή τηγανητό αλλά μπορεί να γίνει ένα πεντανόστιμο σπετζοφάι. Ο ιδανικός μεζές για το κρασί, το τσίπουρο ή ακόμη και για ένα ολοκληρωμένο γεύμα.

Πρόκειται για ένα μαγείρεμα εξπρές που το σερβίρεις στο πιάτο σε μισή ώρα από τη στιγμή που θα κλείσεις το καπάκι της κατσαρόλας. Όλο το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στο σιγομαγείρεμα.

Παραδοσιακό σπετζοφάι με λουκάνικο Ταϋγέτου

Υλικά για 4 άτομα:

  • 3 μεγάλα λουκάνικα με πράσο
  • 1 πράσο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 3 κόκκινες ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κ. γ. κόλιανδρο
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 2 - 3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Προετοιμασία και μαγείρεμα:

  • Κόβουμε σε μεσαία κομμάτια το λουκάνικο και το βάζουμε στην κατσαρόλα
  • Κόβουμε το κρεμμύδι μισές ροδέλες, το πράσο σε ολόκληρες ροδέλες και τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια και τα προσθέτουμε όλα στην κατσαρόλα
  • Ρίχνουμε ελαιόλαδο και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά
  • Σοτάρουμε το λουκάνικο με τα λαχανικά και παράλληλα καρυκεύουμε με το αλατοπίπερο και τον κόλιανδρο
  • Προσθέτουμε το σκόρδο τριμμένο στο λεπτό του τρίφτη
  • Μόλις μαραθούν τα υλικά μας, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες (στο μεσαίο του τρίφτη) και τον πελτέ
  • Ρίχνουμε τη φρέσκια ρίγανη, τη ζάχαρη, λίγο νερό και ανακατεύουμε
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί το φαγητό μας
  • Σε 30 περίπου λεπτά το σπετζοφάι είναι έτοιμο
  • Ιδανική συνοδεία το χωριάτικο ψωμί και η βαρελίσια φέτα
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις