Γράφει ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος*

Ο Άδωνης εμφανίστηκε για να στηρίξει τη μεγάλη μεταρρύθμιση, ότι όποιος έχει λεφτά χειρουργείται, χωρίς να φορέσει την αποκριάτικη μάσκα της θλίψης, δεν μπορώ να γνωρίζω αν έχει συναίσθησης του τι σημαίνει να λείπει ένα φάρμακο, να καλείται ο ασθενής να προσέλθει σε ραντεβού, αλλά κουβαλώντας μαζί του το φάρμακο που λείπει. Ο ασθενής αυτοκτόνησε δεν προσήλθε ποτέ στο προγραμματισμένο ραντεβού.

Άρα η ευθύνη δική του και όχι του ΕΣΥ, του νοσοκομείου, του ίδιου του αρμόδιου υπουργού Δεν είδε σ’ αυτό τίποτα το μεμπτό για τον ίδιο αλλά μακάβριο για μας. Αφού δεν προσήλθε, δεν φταίω εγώ που απήλθε τούτο το μάταιο κόσμο, είναι το νόημα. Να θυμηθούμε κάτι άλλο; «Εγώ πρώτος θέλω να μάθω την αλήθεια για τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη». Αυτό δεν το είπε κάποιος από τους χαροκαμένους, συγγενείς των θυμάτων αλλά ο πρωθυπουργός.

Εγώ πρώτος! Το ξεστόμισε με κυνισμό καθότι είναι ο πρόεδρος του κόμματος που σκάρωσε και ψήφισε στην Εξεταστική το πόρισμα ότι το δυστύχημα οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος και σε διαχρονικές παθογένειες. Αυτή είναι συνεπώς η αλήθεια του και φυσικά την γνώριζε. Είναι απορίας άξιον γιατί θέλει να τη μάθει, αφού την ξέρει. Της έδωσε το κύρος πορίσματος. Το νόημα και εδώ το ίδιο. Δεν φταίω εγώ. Ξεχαρβαλωμένο ΕΣΥ, υποκλοπές, Τέμπη, ακρίβεια, πάλι και πάλι τον βρίσκουμε μπροστά μας αυτόν τον κυνισμό των ενόχων.

Ακόμα κι όταν χάνονται ανθρώπινες ζωές εξαιτίας τους, παραμένουν ασυγκίνητοι, χαμογελώντας σε αυτούς που κάνουν κέρδη, γνέφοντας τους μη σας νοιάζει εμείς ήμαστε εδώ. Μεγάλη ανατριχίλα! Δεν αναλαμβάνουν καμιά ευθύνη και διαπράττουν κάτι ακόμα χειρότερο. Φορτώνουν ξεδιάντροπα την ευθύνη σε άλλους. Με προτίμηση στα θύματα της πολιτικής τους - δεν προσήλθε ο καρκινοπαθής. Στους συγγενείς των θυμάτων - εργαλειοποιούν την τραγωδία. Στην αντιπολίτευση - εκμεταλλεύεται το ανθρώπινο δράμα. Προσέξτε τώρα. Το ένα δείγμα απανθρωπιάς εκδηλώθηκε, τη μέρα που δήλωνε ότι ο καρκινοπαθής δεν προσήλθε, στο χειρουργείο νοσοκομείου όπου έγινε η πρώτη εγχείρηση επ’ αμοιβή.

Για να πανηγυρίσει τη μεγάλη μεταρρύθμιση, ότι όποιος έχει λεφτά χειρουργείται πριν από τον άτυχο -ή και υπεύθυνο ίσως;- που δεν έχει. Και το άλλο δείγμα είναι η δήλωση σε εκδήλωση της Ν.Δ., λίγες μέρες πριν μας αποκαλύψει την αλήθεια για τα Τέμπη, ότι η Ελλάδα του 2024 δεν έχει καμιά σχέση με την Ελλάδα του 2019. Σωστά. Δεν έχει καμιά σχέση. Ζούμε πλέον βαθιά στην εποχή των τεράτων. Και να δούμε πώς και με τι απώλειες και πληγές θα βγούμε…

(*) Εκπαιδευτικός - Συντονιστής ΝΕ Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr