Γράφει ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος*

«Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε δικαιοσύνη». Βαριές κουβέντες για το βίο και την πολιτεία της κυβέρνησης της ΝΔ για το καθεστώς Μητσοτάκη όχι από την αντιπολίτευση, τον ΣΥΡΙΖΑ, τους συγγενείς που «εργαλειοποιούν» την τραγωδία ή τους σχεδόν 1,5 εκατομμύριο Έλληνες που υπέγραψαν απαιτώντας την αλήθεια για τα Τέμπη. Αλλά από την Ευρωπαία εισαγγελέα, με όλο το θεσμικό βάρος που αυτό συνεπάγεται. Μα και αυτή που την είχαμε για δικιά μας είναι βαλτή από τους εχθρούς της χώρας και τους εγχώριους ανθέλληνες, όπως υποστήριξε η κυβέρνηση με λογική χούντας για το καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου.

Ε, και τι έγινε; Είπε η Εισαγγελέας, αποφάνθηκε το Στρασβούργο, κατάγγειλε ο Ράμμος, αποκάλυψε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, υποβιβάστηκε η ενημέρωση στη θέση 107, πρωτεύει η Ελλάδα στη διαφθορά. Ε, και; Κάθε μέρα ένα νέο χαστούκι για το καθεστώς Μητσοτάκη κόμμα-κράτος-μίντια αλλά και για τη χώρα και για μας όλους από μια άποψη, κυρίως για όσους συμπράττουν στη συγκάλυψη, κερδίζουν από τη συγκάλυψη, προάγονται από τη συγκάλυψη. Ή σωπαίνουν, το βουλώνουν, ή νίπτουν τας χείρας τους μπροστά στο μακελειό της Δικαιοσύνης.

Ε, και τι έγινε; Θα φωνάξουν, θα γράψουν, θα θυμώσουν κάποιοι, αλλά ο πανδαμάτωρ χρόνος όλα θα τα σβήσει όλα, θα τα καθαρίσει αύριο δεν θα θυμούνται τίποτα. Ε, και τι έγινε; Αυτή είναι η στάση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Επενδύουν στην κούραση της κοινωνίας, στο στερεότυπο ότι τίποτε δεν γίνεται, στην εργώδη προσπάθεια ταγών και προαγωγών να μας αποβλακώσουν με «ανθρώπινα λάθη» και «διαχρονικές παθογένειες», παχαίνοντας την προπαγάνδας, ή αλλιώς προσφέροντας προπαγάνδα της πάχυνσης. Κι έτσι, μπορεί κανείς να το φανταστεί χωρίς να έχει μεγάλη φαντασία το ειρωνικό έως σαρκαστικό σχόλιο στα σαλόνια της εξουσίας τους.

Ε, και τι έγινε; Οι κύκλοι, οι μηχανισμοί, οι έτσι, οι κολλητοί, τα τρίγωνα και τα τετράγωνα να ’ναι καλά, οι αναθέσεις, οι εργολαβίες, τα ρουσφέτια, οι λίστες Πέτσα. Το μεγάλο τους ανατομικό, νανουριστικό να ‘ναι καλά βέβαια. Μια αντιπολίτευση που αυτή την στιγμή δεν είναι σε θέση να αμφισβητήσει το καθεστώς τους. Γι’ αυτό μην ακούτε ότι οι εκλογές που έρχονται είναι χωρίς σημασία. Μεγάλη σημασία έχουν μεγάλη ευκαιρία είναι. Γιατί αν από την κάλπη τούς έρθει μια ξανάστροφη, θα πάει στα κομμάτια το «ε, και τι έγινε;». Έτσι θα αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ, αυτή θα είναι μια καλή αρχή για το τέλος τους…

(*) Συντονιστής ΝΕ Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr