Γράφει ο Χρόνης Πολυχρονίου

Κύριε Διευθυντά.

Καταρχήν Χρόνια Πολλά σε όλους για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα. Στην συνέχεια και με αφορμή αναδημοσίευση Άρθρου σας, από τη «ναυαρχίδα» της πολιτικής διαπλοκής εφημερίδα «το ΒΗΜΑ», άστεγου προς το παρών πολιτικού προσώπου που κυριάρχησε τα τελευταία χρόνια στο πολιτικό σκηνικό της Λακωνίας, θέλω και εγώ να καταθέσω τις σκέψεις μου για καθαρές αποφάσεις και λύσεις.

Η συγχορδία της πολεμικής προπαγάνδας μεταξύ ορισμένων εμπαθών πολιτικών και των ΜΜΕ απέναντι στον Τσίπρα και την Κυβέρνηση της Αριστεράς, κλιμακώνεται με ασύστολο τρόπο, σε κρίσιμη για την Χώρα στιγμή, χωρίς όρια και εθνικό φιλότιμο. Παίζουν κυριολεκτικά τα ρέστα τους.

Αυτοί οι ίδιοι που φέρανε την Ελλάδα, από υψηλές θέσεις ευθύνης που κατείχαν, σε αυτή την κατάντια ψηφίζοντας και υπηρετώντας και τα τρία (3) Μνημόνια, κατηγορούν τον Τσίπρα για «ατέρμονες διαπραγματεύσεις». Αυτοί που γονάτισαν στα τέσσερα (4) μπροστά στους Ευρωπαίους ομοϊδεάτες τους δανειστές, κατηγορούν αυτούς που τόλμησαν να σταθούν στα ίσα και σθεναρά απέναντί τους, για έλλειμα «στρατηγικής της διαπραγμάτευσης». Κιοτήδες στην Ελλάδα υπήρχαν πάντα και πίσω τους πάντα διακυβεύονταν οικονομικά συμφέροντα και αποκτημένες περιουσίες. Κάνουν πως ξεχνούν τάχα τα τελευταία επίσημα στατιστικά στοιχεία της EUROSTAT καθώς και το γεγονός πως μέχρι σήμερα καμία καινούργια ουσιαστικά οικονομική επιβάρυνση για τον απλό Έλληνα πολίτη δεν έχει, επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ εννοώ, επιβληθεί , μόνο απειλές κατά την τρέχουσα διαπραγμάτευση. Θέλουν δηλαδή να υπογράψει ο Τσίπρας άνευ όρων υποταγή εδώ και τώρα για να μην πέσει η Ελλάδα λένε… στα βράχια.

Πολιτικοί και ΜΜΕ, κατηγορούν τον Τσίπρα, για «φυσικό και ηθικό αυτουργό της πλέον επιζήμιας περιπέτειας που πέρασε ο τόπος», θεωρώντας εμάς τους απλούς πολίτες κάφρους που ξέχασαν ποιοι κυβερνούσαν τόσα χρόνια και κυρίως ΠΩΣ κυβερνούσαν. Άστεγοι όντας πλέον οι ίδιοι και παραγκωνισμένοι, κάποιοι πολιτικοί και κάποια ΜΜΕ, κατηγορούν ανοήτως και τα υπόλοιπα μικρά κόμματα (της ΝΔ …εξαιρουμένης) ότι κατά βάθος «προσβλέπουν σε Κυβερνητική σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ με Τσίπρα πρωθυπουργό» και αυτό είναι τάχα…εγκληματικό.

Λοιπόν όσο για τις εκλογές τώρα, ο Τσίπρας αργά ή γρήγορα θα τους τις κάνει και ας λέει ο Μητσοτάκης (Μπρρρρ…) ότι τις θέλει. Είναι το μόνο πράγμα που δεν θέλει αυτή την στιγμή, για αυτό ακριβώς τις ζητάει. Και ο Λαός τότε που πράγματι γνωρίζει, θυμάται και καταλαβαίνει ότι όντως τον «χωρίζει άβυσσος από την νεοφιλελεύθερη πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη», θα τιμήσει και πάλι την αγωνιώδη προσπάθεια του Τσίπρα να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα των προηγούμενων Κυβερνήσεων. Όσο για τους άστεγους, όσο και να προσπαθούν να βρούνε ζεστή αγκαλιά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, με τις επόμενες εκλογές θα χάσουν και τα αυγά και τα Πασχάλια.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr