Γράφει ο Χρόνης Πολυχρονίου

Η πιθανότητα να μετατραπεί η διαχείριση του εμβολιασμού σε φιάσκο και συνεπακόλουθα στο κύκνειο άσμα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι πλέον πολύ μεγάλη. Σχεδόν ορατή. Έρχεται. Καθώς μάλιστα αγόρασε πρώτα το καπίστρι, πριν αγοράσει καν τον γάιδαρο, τα λαϊκά ανέκδοτα θα δίνουν και θα παίρνουν. Το επικοινωνιακό σώου που μας ετοίμασε με τους εμβολιασμούς των παρατρεχάμενων, θα της γυρίσει ανάποδα.
Έχουμε ήδη παραλάβει 9.000 και σήμερα άλλες 83.850 δόσεις εμβολίων. Τα παπαγαλάκια της τηλεόρασης μας επιβάλουν να μάθουμε απέξω τους αριθμούς για 429.000 δόσεις έως τέλος Ιανουαρίου και άλλες 333.400 να περιμένουμε έως τέλος Φεβρουαρίου. Συνολικά, παπαγαλίζουν, έχουμε λαμβάνειν έως τον Απρίλιο 1.265.550 δόσεις. Από εκεί και μετά η άβυσσος. Με αυτές όμως τις δόσεις, αυτή την φορά δεν παπαγαλίζουν τίποτα οι γελοίοι, δεν φτάνουν ούτε για 600.000 συμπολίτες μας, δηλαδή το 5% του πληθυσμού της Χώρας. Που είναι η ‘’ανοσία της αγέλης’’. Και πότε θα επιτευχθεί αυτή η ανοσία του 70%, ώστε να επανέλθει η βασανιζόμενη κοινωνία σε…κανονικότητα?
Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά και αφού οι ανίκανοι υποδέχτηκαν με τιμές αρχηγού Κράτους τις κούτες των εμβολίων, τα λεηλατήσανε. Πήγανε στις εκλογικές τους περιφέρειες, 100 και πλέον νέοι μερικοί έως 40 χρονών Κυβερνητικοί παράγοντες, στηθήκανε μπροστά στις κάμερες, σηκώσανε τα μανίκια, οι ξεδιάντροποι, και έκαναν το …εμβόλιο. Στερώντας το από υγειονομικούς, ηλικιωμένους και άλλες ευάλωτες ομάδες. Είπαμε, 5-10 άτομα από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου, είναι αρκετοί προκειμένου να δώσουν το καλό παράδειγμα. Αυτονόητη όμως η προτεραιότητα στους υγειονομικούς, ηλικιωμένους, ευπαθείς ομάδες. Όχι αυτό το κακό, να κάνουν, οι αχρείοι, χρήση του αξιώματός τους προκειμένου να προστατευτούν πρώτοι. Μπροστά στην υγεία και τον θάνατο, όλοι είμαστε ίσοι. Δεν υπάρχουν αξιώματα. Όσες δικαιολογίες και να προβάλουν όλοι αυτοί, δεν απαντούν σε κανέναν από τους επόμενους νεκρούς που θα ακολουθήσουν, των οποίων έκλεψαν την σειρά. Στην Γερμανία, οι πολιτικοί παράγοντες παραχώρησαν την σειρά τους μπαίνοντας στην ενδέκατη θέση εμβολιασμού, μαζί με τις κομμώτριες.
Με κοντά 5.000 ανθρώπινες απώλειες η Κυβέρνηση των τυμβωρύχων του Μητσοτάκη, πρέπει να κρύβεται. Τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με το Bloomberg, έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας, της τάξεως του 6,3%. Σύμφωνα πάντα με το ίδιο πρακτορείο η Ελλάδα έχει τρείς αρνητικές πρωτιές ανάμεσα σε άλλες 53 χώρες παγκοσμίως. Την μεγαλύτερη θνησιμότητα, το χειρότερο lock-down, με την μικρότερη κινητικότητα. Ταυτόχρονα, ‘’το επιτελικό κράτος ’’, δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό για την ενίσχυση του ΕΣΥ και την αναχαίτηση της πανδημίας. Φόρτωσαν όλες τις προσδοκίες τους …στο εμβόλιο.
Σε ότι αφορά το πεδίο της Οικονομίας, η οποία και αυτή σημειωτέο ΄σκοτώνει΄, η Ελλάδα έχει την δεύτερη υψηλότερη απώλεια εισοδήματος από την εργασία. Περίπου 7% για την μεσαία τάξη και 12% για τους χαμηλόμισθους, μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2020. Για την απώλεια θέσεων εργασίας, ουκ έστιν αριθμός. Στην πρόβλεψη για την οικονομική ύφεση, είμαστε στην 44η θέση από τις 53 χώρες παγκοσμίως, χωρίς ουσιαστικά σημάδια ανάκαμψης. Ο πιθανός Ανασχηματισμός της Κυβέρνησης θα είναι η μεγαλύτερη παραδοχή αποτυχίας της, σε όλους τους τομείς.
Το 2021 φαίνεται πως θα είναι έτος πολιτικής αλλαγής στην πορεία της Χώρας. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη θα πέσει με γδούπο την ώρα που συνεχίζει ακάθεκτη τις αντιλαϊκές απολυταρχικές ‘μεταρρυθμίσεις’ της. Ο Λαός πλέον κουρασμένος από τα ψέματα και τις αστοχίες, αντιλαμβάνεται την κατάσταση και αντιστέκεται στα σχέδια αυτής της Κυβέρνησης των ‘’αρίστων’’. Τα δημοσκοπικά ποσοστά της ΝΔ πέφτουν. Η ευθύνη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι πλέον πολύ μεγάλη. Πρέπει να οργανώσει αυτές τις κοινωνικές αντιστάσεις και να τις καθοδηγήσει σε ένα πολιτικό σχέδιο αλλαγής και νίκης. Πρέπει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια νέα κοινωνική αλλά και πολιτική πλειοψηφία με στόχο ταυτόχρονα την αυτοδυναμία της.
Καλή Χρονιά σε όλους. Με υγεία.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr