Γράφει ο Γεώργιος Αλατσάς*

Διάβασα σε αξιόπιστη ιστοσελίδα ότι με αφορμή τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο ΜΕΤΡΟ Ομόνοιας επανέρχεται μία πρόταση για ειδικό σώμα της αστυνομίας με σκοπό να φυλάει τα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας. Αυτό έρχεται μετά το ειδικό σώμα της αστυνομίας για τα πανεπιστήμια.

Αν αύριο γίνει μία επίθεση σε ένα νοσοκομείο, για παράδειγμα ένας ξυλοδαρμός γιατρού, θα φτιάξουμε ειδικό σώμα της αστυνομίας για το νοσοκομεία και ούτω καθεξής;

Αναρωτιέμαι, τι πολιτικές είναι αυτές και πού πάμε; Και τα λέει αυτά, ένας άνθρωπος όπως εγώ, που πάμπολλες φορές έχω αναδείξει επιτυχίες της αστυνομίας και έχω μιλήσει μέσα από τα άρθρα μου με κολακευτικά λόγια για την αστυνομία και τους αστυνομικούς.

Όμως αναρωτιέμαι ξανά: «Πού πάμε; Τι θέλουν να επιτευχθεί με την άκρατη αστυνόμευση;». Μήπως θέλουν να μας βάλουν σε ένα καλούπι νόμου και τάξης, στο όνομα της δημοκρατίας, για να καταπατηθεί η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα; Φυσικά και η κοινωνία με όλες της τις δυνάμεις- φοιτητικό κίνημα, συνδικάτα, εργαζόμενοι και απλός λαός, είτε ανήκει στη Δεξιά είτε στην αριστερά- θα εναντιωθεί σε αυτές τις πολιτικές.

Θέλουμε ισχυρή, δυνατή, εξοπλισμένη και δημοκρατική αστυνομία, χωρίς παραφυάδες και πλοκάμια - υποκατάστατά της, που θα δρα παντού χωρίς περιορισμούς για την προστασία του πολίτη, ακόμα φυσικά και μέσα στα πανεπιστήμια.

(*) Μαθηματικός

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr