Γράφει ο Χρόνης Πολυχρονίου

«Η Εθνική Οδός έκλεισε με δική μου απόφαση για να μην … μπλα-μπλα», μας διεμήνυσε προχθές αυτός ο απίθανος και χυδαίος Υπουργός Αστυνομίας κύριος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ευθύς αμέσως τα περιπολικά της Τροχαίας κόψανε για 48 ώρες την Ελλάδα στα δύο. Την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ. επαίρεται ότι προέβη σε έξη (6) συλλήψεις μετά από 60.908 ελέγχους μέσα από τους οποίους καταγράφηκαν 1.065 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων κατά του κορονοϊού και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 344.200 Ευρώ!!! Για το καλό μας. Με τον βούρδουλα της Αστυνομίας. Όχι με πειθώ και ελεύθερη βούληση των πολιτών. Υπάρχουν …κανόνες βλέπεις. Ποιοι κανόνες και για ποιόν, είναι μια άλλη ιστορία.

Η ερώτηση είναι: Ζούμε σε Αστυνομικό Κράτος ή μήπως εμείς πέφτουμε έξω;

Διότι εδώ βλέπουμε ότι η Αστυνομία έχει εξελιχθεί σε βασικό ρυθμιστή της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής λειτουργίας του Κράτους (Κωνσταντίνος Μητσοτάκης). Η Κυβέρνηση της ΝΔ, δηλαδή του Κυριάκου Μητσοτάκη, συνεπής στην ΕΚΟΦ-ίτικη καταγωγή της, έχει επιλέξει να εγκαθιδρύσει ένα ολοκληρωτικό σύστημα παρακολούθησης, καταστολής και εκφοβισμού σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Πρωτόγνωρα και εξωφρενικά πράγματα συμβαίνουν στην Χώρα μας.

Η Ελλάδα πηγαίνει από την μία καραντίνα στην άλλη αλλά το Δημόσιο Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) δεν ενισχύθηκε. Η ανεργία και η φτώχεια χτυπάνε κόκκινο. Έμποροι και καταστηματάρχες καταστρέφονται από τα διαδοχικά ακορντεόν. Τα σχολεία ανοιγοκλείνουν πυκνά-πυκνά από μαθητές μέσα στις τάξεις διδασκαλίας, αραιά όμως από δασκάλους. Στα ΜΜΜ δεν κολλάει. Στις διαδηλώσεις κολλάει. Για αυτό ακριβώς το λόγο όποιος θέλει να διαμαρτυρηθεί, να ρωτάει πρώτα την Αστυνομία.

Την ίδια αυτή ώρα του χαμού της πανδημίας, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, οι άριστοι δηλαδή των αχρήστων, εισάγουν τον θεσμό των Αστυνομικών Τμημάτων μέσα στα Πανεπιστήμια. Όπως ακριβώς το «Σπουδαστικό της Ασφάλειας», επί Χούντας. Όταν με το καλό οι φοιτητές και οι δάσκαλοί τους επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο, εκεί όπου ανθεί το πνεύμα, οι ιδέες και η δημοκρατία, θα τους υποδεχτεί ένα οπλισμένο Αστυνομικό Σώμα με την εκπαίδευση των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού. Και περιμένουν αυτό να γίνει αποδεκτό από τους «νέους με τα πρησμένα πόδια». Μιλάμε για το θέατρο του παραλόγου. Του ποιο επικίνδυνου όμως παραλόγου. Ο Θεός να βάλει το χέρι του. Διότι εδώ μιλάμε για καψούλι μαζί και φυτίλι.

Έτσι έχουμε στην Υγεία, Αστυνομία. Στην Παιδεία, Αστυνομία. Στα Δημοκρατικά μας δικαιώματα, Αστυνομία. Παντού, Αστυνομία. Σε λίγο θα ανεβούν και στα κρεβάτια μας. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποκτήσει την αλαζονεία της εξουσίας, την νοοτροπία της καταστολής και του ολοκληρωτισμού μιας άλλης εποχής. Μέχρι και φασιστικές εντολές δίνουν προκειμένου να εξαφανιστεί η αλήθεια της εικόνας των σκανδάλων της, στην ΕΡΤ και τα άλλα ΜΜΕ που την στηρίζουν. Διαστρέφουν συστηματικά την πραγματικότητα με επικοινωνία και προπαγάνδα. Ούτε στην Τουρκία να είμαστε. Εργαλειοποιούν την πανδημία για να εγκαταστήσουν ένα ιδιότυπο πολιτικό καθεστώς άγνοιας και φόβου. Το οποίο μάλιστα όζει. Και μύτη δεν ανοίγει. Τέτοια αποχαύνωση πια;

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr