Γράφει ο Χρόνης Πολυχρονίου*

Στους κύκλους των Υπουργείων και γενικά των Δημοσίων Υπηρεσιών, αυτό είναι κοινό μυστικό: Δεν δουλεύει τίποτα.

Φαίνεται πως το «επιτελικό» κράτος του Μαξίμου, ευνούχισε όλες τις πρωτοβουλίες των Υπηρεσιών. Ό,τι δεν «περνάει» από το Μαξίμου δεν υφίσταται. Δεν έχει καμία αξία. Καμία σημασία. Το θέμα αφορά ακόμη και αυτές τις ίδιες τις Ανεξάρτητες Αρχές. Ή θα πρέπει αυτές να αλωθούν, όπως για παράδειγμα πρόσφατα ο ΑΣΕΠ, ή να απαξιωθούν.

Προφανώς για το φαινόμενο δεν μπορεί να φταίει και πάλι μόνο η πανδημία. Εκτός και εννοούμε την πανδημία του συγκεντρωτικού καθεστώτος της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Τα παραδείγματα πολλά και τα παράπονα του κόσμου, άπειρα.

Το φαινόμενο της παραλυσίας των Δημοσίων Υπηρεσιών εξελίσσεται ήδη προοδευτικά, με ανησυχητικά για το μέλλον του τόπου σημάδια.

Συνοδεύεται, λένε, συχνά και από φαινόμενα διαφθοράς, απευθείας αναθέσεων και ρεμούλας που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ακόμη και σε τομείς για τους οποίους η Κυβέρνηση επαίρεται ότι έχει πετύχει θαύματα.

Όπως αυτό της ασφάλειας των πολιτών, της διαχείρισης των εμβολίων και της … «ψηφιακής μετάβασης». Και καλά θα κάνει ο Υπουργός κύριος Πιερακάκης, να είναι πιο σεμνός στον ενθουσιασμό του. Διότι αυτοί που γνωρίζουν καλά τα πράγματα, γελάνε όταν τον ακούνε να μιλάει. Η ψεύτικη εικόνα δεν είναι αρκετή από μόνη της. Πάρτε ένα παράδειγμα κύριε Υπουργέ από αυτά που έχουμε στα χέρια μας. Αφιερωμένο εξαιρετικά.

Στις 5/4/2021 υποβλήθηκε ηλεκτρονικά, με πλήρη στοιχεία ταυτότητας μέσω e-mail προς την Υπηρεσία Κτηματογράφησης Σπάρτης (info@ktimalakonia.gr), νόμιμο Αίτημα το οποίο κατέληγε να ζητά να επιστραφεί πίσω ο αντίστοιχος Αριθμός Πρωτοκόλλου του Εισερχόμενου εγγράφου, (Άρθρο 14 του ν. 2672/1998 για την Ηλεκτρονική επικοινωνία) προκειμένου να γίνει χρήση, σε επόμενη φάση ιδιωτικής επένδυσης. Μάταια.

Στις 12/4/2021 επαναλαμβάνεται η παράκλησή προς την Υπηρεσία για τον Αριθ. Πρωτοκόλλου, πλην όμως και πάλι μάταια.

Στις 19/4/2021 επανέρχεται το θέμα, αυτή τη φορά ως διαμαρτυρία. Η διαμαρτυρία δημοσιεύεται στον Τοπικό Τύπο. Ταυτόχρονα ζητείται,

α) από τον Συνήγορο του Πολίτη (synigoros.gr) και

β) από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (Katagellies@aead.gr),

με το κύρος που διαθέτουν, να μεσολαβήσουν για το απλό και δίκαιο αίτημά. (Αριθμός υπόθεσης 2976** και παρακολούθησης 202104190*** από Συν. Πολίτη). Επειδή δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση ούτε από τις Δημόσιες Αρχές, γίνεται υπενθύμιση στις 07/05/2021.

Μέχρι σήμερα 1/6/2021 δεν υπάρχει καμία σχετική ενημέρωση.

Σαν να μην υπάρχουν αυτές οι Υπηρεσίες, σαν να μην υπάρχουν αυτές οι Αρχές, σαν να μην υπάρχουμε και εμείς οι ίδιοι, ως φορολογούμενοι πολίτες αυτού του τόπου. Εξαϋλωθήκαμε.

Την ώρα που η κοινωνία βογκάει μέσα στην πανδημία. Για να μιλήσουμε κάποτε και για θέματα …χαμηλής πολιτικής, που ταλαιπωρούν τους πολίτες. Για έναν Αριθμό Πρωτοκόλλου, μέσω e-mail στην …ψηφιακή εποχή. Συμπερασματικά.

Το τείχος του ψηφιακού εκσυγχρονισμού είναι σαθρό. Οι Υπηρεσίες διαλύθηκαν. Ό,τι δεν περνάει από το επικοινωνιακό κράτος του Μαξίμου, χάνεται.

Και τέλος, μήπως χρειάζεται μία νέα Αρχή, για τις υπάρχουσες Ανεξάρτητες Αρχές;

(*) Καθηγητής Πληροφορικής

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr