Γράφει ο Χρόνης Πολυχρονίου

Είναι η πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία του τόπου όπου, καθώς η Κυβέρνηση πραγματοποίησε Ανασχηματισμό, αυτός αποδείχτηκε φιάσκο – κατά βάση τον έκαψε η ίδια- και τελικά της έφταιγε η Αξιωματική Αντιπολίτευση!

Στην ουσία με αυτόν τον Ανασχηματισμό ο Μητσοτάκης καρατόμησε όλους τους Υπουργούς σε δύο βασικούς τομείς, για τους οποίους ο Πρωθυπουργός ισχυρίζονταν πως τα έχει πάει …περίφημα. Με την επιλογή του αυτή ομολόγησε καθαρά την παταγώδη αποτυχία της Κυβέρνησής του. Τόσο μπορεί, τόσο κάνει.

Περηφανεύονταν για την διαχείριση της πανδημίας και ‘’έδιωξε’’ τον δημοφιλή Υπουργό Υγείας Κικίλια καθώς και τον συγκαταβατικό Αναπληρωτή του Κοντοζαμάνη. Στην θέση τους τοποθέτησε τον ακροδεξιό - φιλοναζί δικηγόρο Πλεύρη. Είναι αυτός που ζήτησε ‘’αίμα στα σύνορα’’ και ‘’ζωή κόλαση για τους μετανάστες’’. Υπουργός Υγείας, για να ενισχύσει το ΕΣΥ! Για να συμπληρωθεί έτσι μέσα στην Νέα Δημοκρατία η ηγετική ομάδα Βορίδης-Γεωργιάδης-Πλεύρης, η οποία σέρνει από το μανίκι την ‘’παράταξη’’ στον εκ-φασισμό της κοινωνίας.

Πανηγύριζε ο Μητσοτάκης γιατί ‘’ο σχεδιασμός στις πυρκαγιές πέτυχε’’ και ‘’ξήλωσε’’ τον ανεκδιήγητο σώγαμπρο Χρυσοχοΐδη και τον μεγάλο εθνικό διασώστη Χαρδαλιά, με την …μάνικα στο χέρι. Πρώτα όμως φρόντισαν να κάψουν την μισή Ελλάδα. Αφού προηγουμένως το ‘’επιτελικό κράτος’’ άλλαξε ριζικά το επικρατών δόγμα της πυρόσβεσης σε, ‘’μην σβύνετε, απλά εκκενώστε’’. Στην θέση τους, του Υπουργού Αστυνομίας δηλαδή, τοποθέτησε τον πρώην Γραμματέα της ΚΝΕ, Θεοδωρικάκο. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ‘’διείσδυση’’ της Αριστεράς μέσα στα ιερά και τα όσια της Δεξιάς, από καταβολής κόσμου. Μπράβο …Τάκη.

Προηγουμένως όμως φρόντισε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ντε, να επαναλάβει μία γνωστή οικογενειακή παράδοση, έργο του πατέρα του Κωνσταντίνου. Μιλάμε για την γνωστή ‘’Αποστασία’’ και να την αξιοποιήσει πολιτικά. Για όσους ξέχασαν ή δεν γνωρίζουν πρόκειται για την εξαγορά στελεχών μιας άλλης πολιτικής παράταξης, όπως ακριβώς έγινε το 1965 επί Γεωργίου Παπανδρέου. Ζήτησε λοιπόν από τον πρώην Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Αποστολάκη, να αναλάβει το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, στο όνομα της υποτιθέμενης πολιτικής συναίνεσης των υπολοίπων κομμάτων, την οποία όμως δεν διέθετε. ‘’Με παγίδεψαν’’ ήταν τα λόγια του Ναύαρχου, ο οποίος κατά τον αήθη Υπουργό Α. Γεωργιάδη, δεν κάνει ούτε για …’’καφετζής’’.

Και επειδή μιλήσαμε για αποστασία και συναίνεση πάνω σε κρίσιμα εθνικής σημασίας θέματα, ο Μπένος έκανε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που έκανε ο Αποστολάκης. Μόλις του κουνήσανε τα μπιχλιμπίδια της εξουσίας, έτρεξε να ‘’σώσει’’ τον Μητσοτάκη από μια δύσκολη ομολογουμένως κατάσταση ευθύνης στην Εύβοια. Του αρκούσε, ισχυρίστηκε, η ‘’τιμή’’ της πρότασης που του έκανε ο Πρωθυπουργός. Στον Αποστολάκη όμως δεν αρκούσε η ‘’τιμή’’. Ήθελε και την συναίνεση του κόσμου.

Άσχετο και ταυτόχρονα εξ ίσου σχετικό. Η αναγγελία της υποψηφιότητας του Χάρη Καστανίδη για την Προεδρεία του ΚΙΝΑΛ, ανήμερα μάλιστα της 3ης του Σεπτέμβρη, δεν μπορεί παρά να μην σηματοδοτεί μια βαθιά ιδεολογική και πολιτική συζήτηση για την φυσιογνωμία και την στρατηγική της Κέντρο-Αριστεράς, όπως επίσης και της πολιτικής συμμαχιών μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων, με αρχές. Την χαιρετίζουμε μαζί με τις ευχές μας και προσβλέπουμε σε αυτήν.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr