Γράφει ο Χρόνης Πολυχρονίου*

Αγαπητέ μου Πρόεδρε.

Πληροφορούμαι από το ieidiseis.gr του Β. Σκουρή ότι αυτήν την Πέμπτη θα παρουσιάσεις την Πρότασή σου για τους νέους, σε μεγάλη εκδήλωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα ειπωθούν σημαντικά πράγματα. Άλλωστε η Παιδεία είναι το πεδίο που έχει υποστεί, αυτό ισχύει παραδοσιακά, τα μεγαλύτερα πλήγματα από αυτήν την Κυβέρνηση της ΝΔ. Συμφωνούμε προκαταβολικά σε όλα όσα ειπωθούν. Δεν είναι όμως εκεί το θέμα. Εάν εμείς ήμαστε στην θέση σας …τι λέμε τώρα. Το διατυπώνουμε όπως το νιώθουμε. Συγνώμη. Εάν εμείς, λέμε, ήμαστε στην θέση σας, θα εισβάλαμε σε αυτήν την εκδήλωση…

…Θα εισβάλαμε στην εκδήλωση κραδαίνοντας ψηλά στα χέρια μας ένα «Κείμενο». Απέξω το κείμενο θα έγραφε, «Νομοσχέδιο για την Παιδεία». Και μέσα το κείμενο αυτό θα είχε πλήρως και αναλυτικά διατυπωμένα , έτοιμα να κατατεθούν κατά πρώτη Κυβερνητική προτεραιότητα και ακριβώς αυτούσια στη Βουλή, τα Άρθρα.

Άρθρο 1ο: Περί κατάργησης της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Άρθρο 2ο: Περί κατάργησης του αριθμού 28 μαθητών στις αίθουσες διδασκαλίας.

Άρθρο 3ο: Περί κατάργησης αυτής της μορφής Αξιολόγησης των Εκπαιδευτικών.

Άρθρο 4ο: Περί κατάργησης της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Άρθρο 5ο: Περί κατάργησης της εξίσωσης των Πτυχίων ΑΕΙ με τα Κολέγια.

Πρόκειται για θέματα ώριμα, εφικτά και πραγματοποιήσιμα. Δεν μπορεί να εφαρμόσεις κάτι εάν πρώτα δεν πείσεις για αυτό. Εάν δε δεν μπορεί να εφαρμόσεις τότε δεν αξίζει και να κυβερνάς. Είναι το θέλω και το μπορώ.

Εννοείται πως παρόμοια μικρά πακέτα σαφούς διαφοροποίησης από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και αποκατάστασης της δημοκρατικής ομαλότητας θα συγκροτηθούν κωδικοποιημένα για όλους το Τομείς. Για την Εργασία, την Υγεία, την Αυτοδιοίκηση, τους Θεσμούς κλπ. Προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε αντίστοιχες παρουσιάσεις-εκδηλώσεις ώστε να ακουστούν πλατιά και να πείσουν θετικά την Κοινωνία. Να γίνουν κτήμα και διεκδικητικό πλαίσιο για την Κοινωνία.

Και βέβαια υπάρχει το εγκεκριμένο Πρόγραμμα Κυβερνητικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αυτό όμως δεν το γνωρίζουν ούτε οι συντάκτες του. Ο κόσμος θέλει να ακούσει «πέντε πράγματα απλά και χειροπιαστά». Και κυρίως ότι αυτά θα εφαρμοστούν. Με απόλυτη αξιοπιστία. Για να αποκατασταθεί ξανά επιτέλους μια σχέση εμπιστοσύνης με τον πολίτη και την πολιτική. Στην προσπάθεια που πράγματι γίνεται, για ένα νέο Συμβόλαιο με τον Λαό για τον Λαό.

(*) Εκπαιδευτικός

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr