Γράφει ο Χρόνης Πολυχρονίου

Και όμως σε ένα παρόμοιο καθεστώς εμείς οι Έλληνες ζούμε. Πρόκειται για τον τρόπο διακυβέρνησης της Χώρας, από την νέο-συντηρητική Κυβέρνηση της Δεξιάς-Ακροδεξιάς του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η οποία Κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει ούτε καν την Συνταγματικά κατοχυρωμένη ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της Αντιπολίτευσης να της ασκεί κριτική και έλεγχο. Δεν της το επιτρέπει. Της λες το ένα, σου λέει το άλλο.

Η Κυβέρνηση αυτή αποφεύγει συστηματικά το Κοινοβούλιο και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν απαντάει στην ‘’ώρα του Πρωθυπουργού’’. Όταν απαντάει υπεκφεύγει, διαστρέφει, συκοφαντεί και μεταφέρει τις ευθύνες στην Αντιπολίτευση, τους πολίτες και συχνά στους νέους. Αυτή, η σημερινή Κυβέρνηση δηλαδή, δεν φταίει σε τίποτα. Τα έχει κάνει, όπως ισχυρίζεται, όλα τέλεια.

Διαστρεβλώνει μάλιστα συστηματικά τις θέσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με αοριστολογίες από το παρελθόν και πειραγμένους αριθμούς. ‘’Γλυτώσαμε τόσους νεκρούς στην πανδημία, θα είχαμε λιγότερους εάν…’’. Βλέπεις στο metro και τα λεωφορεία δεν …κολλάει. Ούτε και στις αίθουσες διδασκαλίας με 28 μαθητές μέσα κολλάει. Ούτε και στις εκκλησίες. Και βεβαίως δεν κολλάει στις παρελάσεις. Μόνο στην εστίαση και τα café κολλάει.

Δεν πρόκειται δηλαδή που εγκατέλειψε εσκεμμένα τους δύο βασικούς πυλώνες κοινωνικής και πολιτικής συνοχής εν μέσω πανδημίας. Που εγκατέλειψε το ΕΣΥ στην τύχη του στέλνοντας τους πολίτες, πελάτες στα ιδιωτικά Νοσοκομεία. Που έστειλε 40.000 μαθητές επίσης πελάτες στα κολλέγια. Είναι που σε κάθε, μα σε κάθε, πτυχή του δημόσιου βίου λειτουργεί μονόπλευρα ταξικά, μαζί και καταστροφικά, χωρίς να παίρνει ποτέ καμία ευθύνη επάνω της. Αντιστρέφοντας μάλιστα συχνά, την ίδια την πραγματικότητα.

Την εγκαλεί η Αντιπολίτευση την Κυβέρνηση, ότι είναι χρεωμένη με 15.500 θανάτους στην πανδημία. Ότι ένα χωριό χάνεται κάθε εβδομάδα από τον χάρτη. Και έχουμε ως Χώρα, μία από τις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη. Δεν μπορεί ‘’κάτι φταίει, κάτι δεν γίνεται καλά’’ από την πλευρά της Κυβέρνησης, που το ποσοστό των ανεμβολίαστων είναι τόσο χαμηλό! Η Κυβέρνηση απαντάει επίσημα δια στόματος Πρωθυπουργού ότι για αυτήν την κατάσταση ‘’φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που υποθάλπει στους κόλπους του …τους αντιεμβολιαστές’’. Παραφροσύνη!

Προσέξτε, τους υπενθυμίζει ο Τσίπρας για την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις που καλπάζουν. Διότι μία στις τρεις οικογένειες δεν έχει να βγάλει τον μήνα. Σας προτείνω, λέει ο Τσίπρας, να μειώσετε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης και να αυξήσετε τον κατώτατο μισθό στα 800 Ευρώ. Η Κυβέρνηση απαντάει επίσημα δια του αρμόδιου Υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη πως ‘’η ακρίβεια δεν είναι τόσο μεγάλη, πως η κατανάλωση τον Αύγουστο αυξήθηκε, άρα ο κόσμος …έχει λεφτά και ξοδεύει’’.

Ανησυχεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι η συμφωνία με τις ΗΠΑ και ιδίως με την Γαλλία δεν καλύπτει την Ελληνική ΑΟΖ. Απαξιώνει την πολεμική μας Βιομηχανία και στέλνει ταυτόχρονα Έλληνες φαντάρους στις μάχες της Αφρικής με τους Τζιχαντιστές. Η Κυβέρνηση απαντάει πως αυτή είναι ‘’μία αντεθνική θέση και πως οι εκφραστές της επιδιώκουν μια Ελλάδα μικρή και φοβική’’.

Σύσσωμη η Αντιπολίτευση, για λόγους δεοντολογίας και ηθικής τάξης, ζητάει από την Κυβέρνηση την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις περιβόητες λίστες χρηματοδότησης Πέτσα. Τα κριτήρια δηλαδή και τους όρους με τους οποίους μοιράστηκαν 42 εκατομμύρια Ευρώ Δημοσίου χρήματος στα ΜΜΕ, προκειμένου να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη προς όφελος της Κυβέρνησης. Εδώ ο Καγκελάριος Κουρτ στην Αυστρία παραιτήθηκε για ένα έστω εκατομμύρια Ευρώ. Η πρώτη άμεση αντίδραση και απάντηση της Κυβέρνησης ήταν πως ‘’και για εσάς υπάρχουν κάτι …βοσκοτόπια κλπ’’.

Όλα αυτά τα θέματα στην Τουρκία, το εκεί καθεστώς Ερντογάν τα επιλύει λίγο διαφορετικά, με φυλακίσεις κλπ. Εδώ στη Ελλάδα έχουμε ακόμη μία μικρή καθυστέρηση. Όμως δεν παύουν να ξετυλίγονται πλέον μπροστά στα μάτια μας αντίστοιχες εικόνες από το πάλει ποτέ κραταιό παρελθόν της Δεξιάς. Η Δεξιά επαναλαμβάνεται για να …κρατηθεί. Με διαφορετική βέβαια …προβιά.

Όλα τα παραπάνω συμπτώματα, μαζί και πολλά άλλα, αποδεικνύουν ότι πράγματι μας κυβερνάει ένα συγκεντρωτικό καθεστώς. Αυτοί από μόνοι τους το αποκάλεσαν ‘’επιτελικό κράτος’’. Μέσα στην πατρίδα της Δημοκρατίας. Θέλετε μία ακόμη τρανή απόδειξη αυτού του ισχυρισμού μας. Εξαφανίστηκαν ή ευνουχίστηκαν από την τηλεόραση όλες αυτές οι παρόμοιες σατυρικές πολιτικές εκπομπές, ως πολύ ενοχλητικές για την Κυβέρνηση. Πρόκειται για τον χειρότερο εχθρό των καθεστώτων. Τα γελοιοποιεί. Όποιος ενδιαφέρεται ας ψαχτεί λίγο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr