Γράφει ο Χρόνης Πολυχρονίου

«Κύριε Τσίπρα, εσείς μας βάλατε στα Μνημόνια, εσείς μας φέρατε και την Πανδημία». Το πρώτο το ξεστόμισε. Το δεύτερο το εννοεί σε κάθε του λέξη και αποτελεί τον πυρήνα της Γκεμπελικής του προπαγάνδας. Αυτού του ίδιου του Πρωθυπουργού και των στελεχών της Κυβέρνησής του. Για όλα φταίνε κάποιοι άλλοι. Μια οι νέοι με τα πάρτι τους , μια οι εργαζόμενοι στην υγεία, μια οι γέροι με την άρνησή τους να τον εμπιστευτούν. Βασικά για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έχει το θράσος να μιλάει κιόλας. Ειδικά για τους χειρισμούς της Πανδημίας δεν του πέφτει καν λόγος. Μιας και αυτός ο ίδιος, ο ανέμελος Πρωθυπουργός μας, δεν φταίει σε τίποτα. Τα έχει κάνει όλα τέλεια. Και …συμφέρει.

Το «εσείς μας βάλατε στα Μνημόνια», με το οποίο γέλασε και παρδαλό κατσίκι, θα μείνει στην πολιτική ιστορία του τόπου ως το μεγαλύτερο ψέμα που ειπώθηκε ποτέ μέσα στην Ελληνική Βουλή. Θα μας το υπενθυμίζουν διαρκώς στο μέλλον, ως μνημείο ψέματος και υπερβολής, όλες εκείνες οι σατιρικές θεατρικές Επιθεωρήσεις που ανεβάζουν οι καλοκαιρινοί θίασοι. Για να καταλήξει αμέσως μετά στην ομιλία του εντός της Βουλής, ο Έλληνας Πρωθυπουργός κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. «Είσαι ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης». Οποίο βάθος πολιτικής!! Αξιοπρέπειας και ήθους!! Και τι επιχειρήματα αλήθεια!!

Οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού από τα Κυβερνητικά έδρανα κοιτάχτηκαν μεταξύ τους, προσπαθώντας να ερμηνεύσουν μήπως ο κύριος Μητσοτάκης παραληρούσε κάτω από τα αμείλικτα σφυροκοπήματα του Αλέξη Τσίπρα και των άλλων αρχηγών των πολιτικών κομμάτων. Αμέσως αντιλήφθηκαν ότι ο Πρωθυπουργός εννοούσε απολύτως αυτά που ξεστόμιζε, διότι συνέχισε απτόητος την ομιλία του με διάφορα άλλα φαιδρά, όπως ότι. Δεν υπάρχει ακρίβεια, ότι η Οικονομία ανθίζει και ότι βρισκόμαστε μέσα σε μία αναπτυξιακή έκρηξη. Ότι έχουμε μικρή θνησιμότητα και ότι οι ΜΕΘ μας περισσεύουν. Ότι η πανδημία δεν του ξέφυγε και ότι έχει τις καλλίτερες επιδώσεις στην Ευρώπη. Όσο για το ΕΣΥ ούτε λόγος να γίνεται. Το έχει ενισχύσει τόσο πολύ που δεν παίρνει άλλο. Για τον μικρό αριθμό εμβολιασμένων, το είπαμε. Εκεί φταίει αποκλειστικά ο …Τσίπρας. Όλα αυτά τα είπε ανερυθρίαστα. Χωρίς ντροπή. Ανεξάρτητα από τους εκατό (100) θανάτους την ημέρα (ένα Μάτι κάθε ημέρα). Ανεξάρτητα από την 40η θέση που βρίσκεται η Ελλάδα παγκοσμίως για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ανάμεσα σε άλλες 53 Χώρες. Κάτω από το Πακιστάν και την Νιγηρία.

Μερικοί κακεντρεχείς υποστηρίζουν πως η προβοκατόρικη αυτή αναφορά του Μητσοτάκη στα Μνημόνια έγινε για να υπενθυμίζει σταθερά στον κόσμο ότι για αυτά, ευθύνεται απολύτως μία πολιτική παράταξη που κυβερνούσε τότε το 2009, η οποία είχε αρχηγό με το όνομα Κώστας Καραμανλής και την έλεγαν Νέα Δημοκρατία. Αυτό όμως είναι μία άλλη πονεμένη και ξεχασμένη πλέον ιστορία από τον κόσμο.

Κατά τα άλλα και επειδή φταίει ο Τσίπρας για τον χαμηλό εμβολιασμό, επιβάλλεται χαράτσι εκατό (100) Ευρώ στους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους, αντί να τους δώσει εκατό (100) Ευρώ προκειμένου κάποιοι από αυτούς να επιβιώσουν. Όσο για τα σκάνδαλα που όζουν στην πολιτική ζωή του τόπου; Ο κύριος Πρωθυπουργός εξαφάνισε από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής τον Υπουργό του κύριο Πέτσα για το σκάνδαλο χρηματοδότησης, που αφορούσε τον …κύριο Πέτσα. Πρόκειται για σκάνδαλο για το οποίο ο φίλος του κυρίου Μητσοτάκη, ο Καγκελάριος της Αυστρίας κύριος Κούρτ, είχε την ευαισθησία και υποχρεώθηκε σε παραίτηση. Η οικογένεια όμως της «καφετιέρας» της Siemens δεν χαμπαριάζει από αυτά. Εδώ έχουμε εκατό (100) νεκρούς κάθε ημέρα! Σιγά τώρα!

Συμπέρασμα, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη εξελίχθηκε στον ποιο επικίνδυνο παράγοντα για την πανδημία και γενικά τον Ελληνικό Λαό.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr