Γράφει ο Χρόνης Πολυχρονίου

Το Μόναχο, σε διεθνές φόρουμ, επέλεξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να συκοφαντήσει την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ως «λαϊκίστικο κόμμα, επικίνδυνο για την δημοκρατία εάν εκλεγόταν για δεύτερη φορά». Ο Μάκης Βορίδης τον έχει προλάβει σε «παρεμβάσεις για την Αριστερά διότι οι ιδέες της είναι ελαττωματικές». Ο Άδωνις το ξεχείλωσε. «Η Αριστερά φταίει που πληρώνουμε ακριβά το …ρεύμα».

Είναι φανερό ότι πρόκειται για μία πρωτοφανή, κακόβουλη και εσκεμμένη ενέργεια του Έλληνα Πρωθυπουργού, εκτός συνόρων. Ο φόβος που τον έχει κυριεύσει μπροστά στις επερχόμενες εκλογές με Απλή Αναλογική, καθώς και οι σκελετοί στην ντουλάπα που θα προκύψουν, τον έκαναν να έχει χάσει την ψυχραιμία του. Διώχνει κακήν-κακώς τον φίλο του Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και διαγράφει τον Ευρωβουλευτή του Γιώργο Κύρτσο, ο οποίος τον συγκρίνει με τον …ακροδεξιό Όρμπαν.

Την ίδια στιγμή η επιτελική Κυβέρνηση Μητσοτάκης ΑΕ βρίσκεται στο μικροσκόπιο της ΕΕ για διώξεις δικαστικών (!) λειτουργών, δημοσιογράφων, για αμαρτωλό έλεγχο των ΜΜΕ και απευθείας αναθέσεις έργων σε ημέτερους. Στο εσωτερικό της Χώρας η πανδημία συνεχίζει να θερίζει, 100 θάνατοι καθημερινά, η ακρίβεια ματώνει τα οικονομικά των νοικοκυριών, την ώρα που οι εκλεκτοί του Μαξίμου ΑΕ κάνουν πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα. Οι δημοσκοπήσεις πήραν την κάτω βόλτα και υποδεικνύουν έγκαιρα στην Κυβέρνηση … «έφυγες». Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή.

Την ώρα λοιπόν που ο Μητσοτάκης παραπαίει και ο Τσίπρας επιχειρεί σπυρί-σπυρί να πείσει με την φυσική παρουσία του ένα δύσκολο ακροατήριο, βγαίνει ο Τσακαλώτος, από κοντά και ο Φίλης, αμφότεροι φανερά εκνευρισμένοι και τα κάνουν μπάχαλο. Η αιφνιδιαστική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για άμεση εκλογή του Προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τα μέλη του κόμματος, τούς έκανε να χάσουν και αυτοί επίσης την ψυχραιμία τους.

Ήθελαν βλέπεις τον Τσίπρα κοντό και όμηρο των συλλογικών αποφάσεων του κόμματος στην διακυβέρνηση της Χώρας. Κάτι δηλαδή σαν «σοβιετία» όπως καταγγέλλουν χαιρέκακα οι ... «δεξιούληδες» που καιροφυλακτούν.

Ακούστε σύντροφοι. Για να ζητάς την εκλογή σου από τον Λαό, στην περίπτωσή μας από το ευρύ σώμα των ενεργών μελών αυτού του κόμματος, πρέπει να διαθέτεις ανάστημα. Και αυτός το έχει. Εάν το έχετε και εσείς, ή κάποιος άλλος από εσάς, ας βάλλει υποψηφιότητα για Πρόεδρος. Διαφορετικά αφήστε τον Αλέξη να κινείται ανάμεσα στον Λαό. Εκεί που ακτινοβολεί και διαπρέπει. Οι δικαιολογίες καθώς και τα κίνητρά σας δεν μας πείθουν. Οι προθέσεις σας έχουν γίνει πλέον αναγνωρίσιμες.

Επίσης, όποιοι αμφισβητούν την ικανότητα και το δικαίωμα των πολιτών να εκλέγουν άμεσα και αδιαμεσολάβητα τον αρχηγό τους, τότε αμφισβητούν έμμεσα την ίδια την Δημοκρατία. Την δε απάντηση θα την βρουν στην κάλπη. Δεν δικαιολογείται πλέον καμία αφέλεια και καμία ελιτίστικη …ανεμελιά. Τέλος οι ανοχές σε χομπίστες πολιτικούς.

Τώρα όλα αυτά, ετούτη την κρίσιμη ώρα πολέμου και βασανιστική γενικά για τους πολίτες περίοδο, μοιάζουν με παιδικά καμώματα. Και ευτυχώς που δεν φτάνουν στα αυτιά της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού. Το πολύ-πολύ να ισχυριστούν ότι «αυτοί εκεί σκοτώνονται», γυρίζοντας αδιάφορα την πλάτη τους. Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν…

Ο Αλέξης Τσίπρας, σχεδόν μοναχικός καβαλάρης στην πορεία του προς τον Λαό, δηλώνει: «Σας διαβεβαιώ ότι είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ, πιο έμπειροι και πιο αποφασισμένοι. Και ξέρουμε και θέλουμε και μπορούμε».

Και συνεχίζει: «Οι πολίτες είναι κουρασμένοι από τους άκαρπους ανταγωνισμούς, τα πομπώδη λόγια, τις βαρύγδουπες υποσχέσεις και περιμένουν από εμάς προτάσεις ουσίας και περιγραφή ενός ελπιδοφόρου μέλλοντος».

Αυτό σημαίνει πως έχει ήδη έτοιμες τις πρώτες νομοθετικές παρεμβάσεις σε ένα συνεκτικό και εφικτό πρόγραμμα των πρώτων 100 ημερών. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων. Στήριξη του ΕΣΥ και της Δημόσιας Παιδείας. Στήριξη της μεσαίας επιχειρηματικότητας από το Ταμείο Ανάκαμψης. Διαγραφή του ιδιωτικού χρέους που προέκυψε εξ αιτίας της πανδημίας. Αύξηση στα 800 Ευρώ του κατώτατου μισθού. Μείωση του φόρου στα καύσιμα και το ηλεκτρικό, ειδικά στους αγρότες. Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα. Όσοι πιστοί προσέλθετε.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr