Γράφει ο Χρόνης Πολυχρονίου

Εμείς οι παλαιότεροι γνωρίζαμε από την αρχή που έγινε Πρωθυπουργός, τι εστί Μητσοτάκης. Θυμόμαστε από την εποχή του «Εφιάλτη» της Αποστασίας (1965), πατέρα Μητσοτάκη. Τότε που κυριαρχούσε το σύνθημα «Μητσοτάκη κάθαρμα» μαζί με το επίκαιρο ακόμη και σήμερα σύνθημα «Yankees go Home».

Εσείς οι νεότεροι, τώρα αρχίζετε να αντιλαμβάνεστε σε τι περιπέτεια έχετε εισέλθει με αυτόν Πρωθυπουργό. Και όσοι από εσάς νομίζεται ότι ψηφίζοντας Μητσοτάκη, ψηφίζετε ΝΔ, είστε φρικτά γελασμένοι. Ψηφίζετε απλά ένα σύστημα διαφθοράς που έχει τον τίτλο «Μητσοτάκης ΑΕ».

Ένα σύστημα που έχει στεγνώσει το φρόνημα του Ελληνικού Λαού και έχει σαπίσει πλέον στην συνείδηση του κόσμου. Ενός κόσμου κουρασμένου, εξαθλιωμένου που εγκαταλείφτηκε στην μοίρα του χωρίς αυτοπεποίθηση και εθνική περηφάνια. Τα παιδιά σας επίσης θα καταλάβουν τι σημαίνει «Μητσοτάκης», όταν σε λίγα χρόνια ο γιός του ή ο ανεψιός του θα γίνουν και αυτοί με την σειρά τους «κληρονόμοι Πρωθυπουργοί». Ναι, αυτός ο νεαρός που απαξίωσε τους Έλληνες καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην συναυλία κατά του πολέμου και υπόλογος για μερικά ακόμη κατορθώματα!!

Η μεγαλύτερη πολιτική φούσκα της Μεταπολίτευσης που ακούει στο όνομα Μητσοτάκης, έσκασε. Αποδείχτηκε ο χειρότερος, ο ανεπαρκέστερος και ο πιο αδίστακτος Πρωθυπουργός που μας έλαχε, δυστυχώς μέσα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο. Μας άφησε ανυπεράσπιστους απέναντι στην πανδημία, τις φωτιές και την ενεργειακή κρίση. Την ίδια ώρα χαρίζει δημόσιο χρήμα με απευθείας αναθέσεις στα μεγάλα συμφέροντα που τον υποστηρίζουν. Μας ενέπλεξε χωρίς ουσιαστικό λόγο σε παιχνίδια Πολέμου και άλλαξε μόνος του το πάγιο δόγμα της εξωτερικής πολιτικής της Χώρας. Προχθές «πούλησε» τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου και δεν συντάχθηκε μαζί τους προκειμένου να μπει ένα πλαφόν για μείωση των τιμών στα καύσιμα. Υπέγραψε όμως παραγγελίες όπλων και φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, αφού ληστέψανε με τους φουσκωμένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος τους καταναλωτές με «ουρανοκατέβατο» τρόπο, τώρα υπόσχονται ότι θα φορολογήσουν τα υπερκέρδη των παρόχων εκείνων που τα «αρπάξανε» μέσα από την τσέπη των πολιτών, με 90% φόρο. Για να τα επιστρέψουν ξανά πίσω στους ιδιώτες παρόχους στην επόμενη φάση.

Έτσι όμως οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά αδυνατούν να επιβιώσουν. Σβήνουν τα φώτα και κατεβάζουν τα ..ρολά μιας μίζερης ζωής. Το φάσμα της φτώχειας, της αγροδιατροφικής και επισιτιστικής γενικά κρίσης πλανάται πάνω από τα κεφάλια των πολιτών και αποτελεί μόνιμο λόγο για αγωνιώδεις συζητήσεις. Ο αγροτικός κόσμος με αυτά που συμβαίνουν στην αγορά, δεν μπορεί να καλλιεργήσει, ούτε και να διαθέσει τα προϊόντα του σε φτωχοποιημένους ήδη καταναλωτές. Ο πόλεμος στην Ουκρανία ανατροφοδοτεί διαρκώς και επικίνδυνα το φαινόμενο της οικονομικής και κοινωνικής οπισθοδρόμησης για το προσεχές μέλλον.

  • Ο Μητσοτάκης είναι τελειωμένος. Είναι ένας αποτυχημένος Πρωθυπουργός υπό προθεσμία. Θα φύγει ντροπιασμένος αμέσως μόλις μοιράσει τα 43 δις Ευρώ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης στους Έλληνες ολιγάρχες που τον στηρίζουν..

Μέχρι τότε η Χώρα θα έχει την ανάγκη για μια σταθερή προοδευτική Κυβέρνηση η οποία θα αποκαταστήσει τον ρόλο του κοινωνικού κράτους, θα ενισχύσει το ΕΣΥ, θα μειώσει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, θα βάλλει πλαφόν στην ακρίβεια-αισχροκέρδεια και θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό στα 800 τουλάχιστον Ευρώ. Μια Κυβέρνηση σωτηρίας με ένα έκτακτο σχέδιο αποκατάστασης.

Στην κοινωνία, ακόμη και στους κύκλους της ΝΔ, όλα αυτά προκαλούν πλέον οργή και αγανάκτηση. Δικά της παραδοσιακά Μέσα Ενημέρωσης, προσκείμενα πιστά στην ΝΔ, εκτοξεύουν ανοιχτά πλέον ένα μεγάλο κατάλογο από «κατηγορώ», κρατώντας σαφείς αποστάσεις ασφαλείας από την Κυβέρνηση. Κανένας Πρωθυπουργός μέχρι σήμερα δεν έχει γελοιοποιηθεί στην συνείδηση του κόσμου τόσο πολύ όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μόνο με χιούμορ αντιμετωπίζεται από εδώ και πέρα η περίπτωση του Πρωθυπουργού. Εννοείται με μαύρο χιούμορ. Και αυτό ακριβώς θα συνιστούσαμε και στον Αλέξη Τσίπρα. Να τον αντιμετωπίζει στην Βουλή με χιούμορ. Με κατανόηση και λύπηση για την κατάντια του. Αυτός βέβαια είναι συνεπής στην οικογενειακή του ιστορία της μαζικής …καταστροφής.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr