Γράφει ο Χρόνης Πολυχρονίου

Έχουμε καταδικάσει εμφατικά και απερίφραστα την Ρωσική εισβολή στον πόλεμο της Ουκρανίας και όλα τα εγκλήματα που εκεί συντελούνται. Είμαστε με τον άμαχο πληθυσμό που υπερασπίζεται την πατρίδα του. Είμαστε με την Ειρήνη και όχι με τον πόλεμο. Έχουμε επίσης ασκήσει δριμεία κριτική στους ανάξιους ηγέτες της Ευρώπης που τους ξέφυγε η κατάσταση. Αποτέλεσμα, οι ίδιοι τώρα να πελαγοδρομούν και οι λαοί των χωρών τους να βιώνουν ένα δυσοίωνο μέλλον χωρίς δυστυχώς επιστροφή.

Όταν όμως ακούγεται δίπλα μας, «πού είσαι Μέρκελ, πού είσαι Τραμπ;», τότε αντιλαμβάνεσαι ότι έχουμε φτάσει στον πάτο του βαρελιού της απογοήτευσης η οποία διακατέχει τον κόσμο μέσα σε αυτή την κρίση. Ένα κόσμο ο οποίος δεν έχει καταλάβει μέχρι στιγμής γιατί, πως, και κάτω από ποιες πραγματικά συνθήκες ξεκίνησε ένας ακόμη αδίστακτος και αιμοσταγής πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης, με απρόβλεπτες παγκόσμιες επιπτώσεις. Κανείς δεν μπορεί να χωνέψει πώς ζούσαμε πριν δύο μήνες, τι ξαφνικά μας προέκυψε και ποιος φταίει για όλα αυτά. Εμείς προσωπικά έχουμε καταδικάσει στην συνείδησή μας, όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες, ως εγκληματίες πολέμου.

Και τι δεν είχαμε καταλογίσει στον άκρο-Δεξιό τραμπούκο πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ κύριο Τραμπ, παρά τις ενστάσεις που είχαν για αυτόν οι φίλοι μας Έλληνες ομογενείς, οι οποίοι τον στήριζαν και ας ερωτοτροπούσε με τον Ερντογάν. Αυτός τουλάχιστον είχε ένα εθνικιστικό όραμα-δόγμα που έλεγε, «πρώτα η Αμερική». Και είναι γεγονός ότι στα πλαίσια αυτά περιόρισε και απέσυρε αρκετά Αμερικανικά στρατεύματα από ορισμένα σημεία του πλανήτη. Έρχεται λοιπόν ξαφνικά ο νέος Πρόεδρος των πολεμοκάπηλων Δημοκρατικών κύριος Μπάιντεν και αναβιώνει τον ξεχασμένο Ψυχρό Πόλεμο στο επίπεδο και στα πρόθυρα, ενός Τρίτου Παγκόσμιου Πυρηνικού Πολέμου.

Αναγορεύει την Ρωσία ως τον μοναδικό παγκόσμιο εχθρό της ανθρωπότητας και ανασυγκροτεί εναντίον της όλες τις δυνάμεις του Δυτικού κόσμου, με τον μανδύα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Ταξιδεύει στην Ευρώπη και υποχρεώνει τους Ευρωπαίους εκτός από όπλα να αγοράσουν από αυτόν και την απαιτούμενη …Ενέργεια. Και αποσύρεται μετά ταύτα ήσυχος στην μακρινή του Ήπειρο, ενώ ο πόλεμος στην Ευρώπη, για χάρη του, μαίνεται. Και κάθε ημέρα που περνάει κλιμακώνεται όλο και περισσότερο, με απρόβλεπτες για τους λαούς συνέπειες.

Πολλοί αναλυτές ισχυρίζονται πως εάν κυβερνούσε ο Τραμπ και οι Ρεπουμπλικάνοι, τίποτα από αυτά τα τραγικά που συμβαίνουν, δεν θα συνέβαινε. Αυτοί είχαν ένα διαφορετικό, πιο ρεαλιστικό, σχέδιο. Να ενσωματώσουν εκμεταλλευόμενοι οικονομικά και όχι να καταστρέψουν στρατιωτικά την Ρωσία, στα πλαίσια του καπιταλισμού και της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας. Υπό τις σημερινές συνθήκες πόλωσης, το πιθανότερο αποτέλεσμα είναι να γύρει αποφασιστικά το γεωπολιτικό κέντρο βάρους του κόσμου, προς την πλευρά της Κίνας-Ινδίας και το νόμισμα γουάν να υποσκελίσει αποφασιστικά το αμερικανικό δολάριο!!

Εδώ στην Ευρώπη, όλοι είχαμε αντιληφθεί ότι το Γερμανικό οικονομικό θαύμα είχε στηριχθεί, κατά βάση, στην φθηνή ενέργεια που απολάμβανε προνομιακά αυτή η Χώρα από την Ρωσία, συχνά εις βάρος των συμμάχων της. Η καγκελάριος Μέρκελ υπήρξε μισητή για εμάς ειδικά τους Έλληνες, εξ αιτίας του σκαιού τρόπου με τον οποίο μας φέρθηκε κατά την διάρκεια των Μνημονίων. Αυτή τουλάχιστον κρατούσε μία σχετική ισορροπία-ανισορροπία μέσα στην ΕΕ, σε σχέση με την Ρωσία και τον Πρόεδρο Πούτιν, τον έφερνε βόλτα, που λένε και υπήρχε αλληλοκατανόηση μεταξύ τους, προς όφελος αμφοτέρων των λαών και της ειρήνης στην Ευρώπη.

Αυτοί οι καινούργιοι νέο-Γερμανοί του κυρίου Σόλτς που ήλθαν πρόσφατα στην εξουσία, έχουν χάσει τα αβγά και τα πασχάλια. Μαζί τους ολόκληρη η, απολύτως εξαρτημένη από το Ρωσικό αέριο, «Γερμανική» Ευρώπη. Σκεφτείτε ότι μέσα σε τέσσερις ημέρες, αυτοί οι νέο-Γερμανοί, άλλαξαν το πάγιο αμυντικό δόγμα της Χώρας και αποφάσισαν ξαφνικά να επενδύσουν ένα δις Ευρώ σε δαπάνες στρατιωτικού εξοπλισμού. Ποιοι; Οι Γερμανοί των δύο Παγκοσμίων πολέμων εμφανίζονται ξανά στο προσκήνιο ως σύγχρονη πολεμική μηχανή! Εννοείται ότι πρωτοστάτησαν στις εντολές του κυρίου Μπάιντεν να τους πωλήσει κατά αποκλειστικότητα όπλα και αέριο, το οποίο θα σταματήσουν βέβαια να προμηθεύονται από την Ρωσία. Και προφανώς να επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις, εξουθενωτικές προς την Ρωσία. Η «εντολή» κλιμακώνει με την απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την Ευρώπη. Να την εξαφανίσουν από τον Ευρωπαϊκό Χάρτη!

Το άλλοθι για όλα αυτά, καθώς και το πεδίο αντιπαράθεσης είναι η μαρτυρική Ουκρανία, και ο δύσμοιρος λαός της, ο οποίος συνεχίζει να πληρώνει το τίμημα του ανταγωνισμού, με αδελφικό αίμα. Η ασφάλεια καθώς και τα πραγματικά συμφέροντα των Ευρωπαίων πολιτών έχουν πάει περίπατο. Η ανθρωπιστική κρίση δείχνει να έρχεται ραγδαία. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες κλιμακώνουν μάταια, πλην ανταγωνιστικά μεταξύ τους, τις οικονομικές κυρώσεις απέναντι στους Ρώσους. Αυτοί απαντούν στην Δυτική προπαγάνδα με ακόμη περισσότερη βία και αίμα.

Η τρέλα του πολέμου, με απρόβλεπτες συνέπειες, βρίσκεται στο αποκορύφωμά της. Δεν υπάρχει ούτε ένας σοβαρός Ευρωπαίος ηγέτης να πει, STOP, τι κάνουμε εδώ. Κυριολεκτικά εγκλωβισμένοι στην ανικανότητά τους, οι ηγέτες της ΕΕ, κάνουν το ένα λάθος επάνω στο άλλο. Σκεφτείτε ότι επιτρέπουν στην Τουρκία του Ερντογάν να τους βρει λύση!!

Όσο για τον δικό μας εδώ Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για το τι θα μπορούσε, τι θα έπρεπε να κάνει και τι τελικά έκανε, καλλίτερα να το αφήσω στην δική σας κρίση!!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr