Γράφει ο Γιάννης Σαραντάκος / newsbomb.gr

Σε λιγότερες από τρεις εβδομάδες από σήμερα, θα ξεκινήσει η δημοσιοποίηση του νέου κύκλου των πανελλαδικών ερευνών που καθε μήνα διεξάγονται για λογαριασμό είτε κομμάτων, είτε ΜΜΕ.

Από τα αποτελέσματά τους, θα καθοριστεί εν πολλοίς και το πολιτικό κλίμα, καθώς διαφορετικό θα είναι η αποσταση μεταξύ των δυο κομμάτων εξουσίας να έχει επιστρέψει στα διψήφια επίπεδα και διαφορετικό να έχει παραμείνει αμετάβλητη ή να έχει μειωθεί.

Για τους λόγους αυτούς τα κομματικά επιτελεία, στρέφουν το βλέμμα τους σε αυτές τις δημοσκοπήσεις, με δεδομενο μάλιστα ότι μετά την θερινή ραστώνη θα ξεκινήσει ατύπως και η προεκλογική περίοδος.

Οι παράγοντες που θα καθορίσουν τα αποτελέσματα των ερευνών, αυτή τη φορά δεν είναι πολλοί.

Κυρίαρχο ρόλο θα παίξει προφανώς , το εθνικό σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στην ενέργεια.

Η ακρίβεια είναι ξεκάθαρα το υπ΄ αριθμόν ένα πρόβλημα της κοινωνίας και απαιτείται πειστική και αποτελεσματική απάντηση από την Πολιτεία.

Ο κ. Μητοτάκης το γνωρίζει και γι αυτό προαναγγέλει μια γιγαντιαία παρέμβαση ύψους 5 δις ευρώ (2.5 δις ανά εξάμηνο ) στην... πηγή του προβλήματος, δηλαδή στην παραγωγή της ενέργειας.

Τα... κομπιουτεράκια που θα βγουν από τα συρτάρια νοικοκυριών και επιχειρήσεων αμέσως μετά τις ανακοινώσεις , θα πιστοποιήσουν το εάν η παρέμβαση αυτή θα έχει σημαντικό αποτύπωμα η όχι.

Η δεύτερη κίνηση ( μέσα στον ίδιο μήνα) που θα ενισχύσει το ηγετικό προφίλ του πρωθυπουργού, θα είναι αναμφισβήτητα η επίσκεψη του στον Λευκό Οικο και η ομιλία του την επόμενη μέρα στο Κογκρέσο.

Σε κομματικο επίπεδο, η κίνηση που θα «σφραγίσει» την πορεία της ΝΔ το επόμενο διάστημα, δεν είναι άλλη από το συνέδριο του κόμματος που ξεκινά την Παρασκευή με την ομιλία του κ. Μητοτάκη.

Η συσπείρωση της κομματικής βάσης είναι ο πρώτος στόχος και από και πέρα ακολουθούν ο εκλογικός σχεδιασμός και η αξιοποίηση όλων των στελεχών στον δρόμο προς τις κάλπες.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας, προανήγγειλε ήδη πορεία στο λαό και θεωρείται βέβαιο ότι θα ανεβάσει κάθετα τους τόνους της αντιπαράθεσης με τη κυβέρνηση και προσωπικά με τον κ. Μητσοτάκη. Η ακρίβεια είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ το κυρίαρχο θέμα αντιπολίτευσης και στην Κουμουνδούρου αναμένουν «με το δάχτυλο στην σκανδάλη» τις κυβερνητικές ανακοινώσεις.

Η συσπείρωση είναι το ζητούμενο και για τον κ. Ανδρουλάκη , ο οποίος έχει επίσης μπροστά του το συνέδριο του κόμματος του , αλλά και την αλλαγή ονόματος με την επιστροφή στις... ρίζες.

Ένα πρώτο σημαντικό βήμα ήταν το αίτημα για εκλογές που κατέθεσε . Είναι προφανές ότι ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν θέλει να αφήσει... μόνο του , τον κ.Τσίπρα στην μάχη κατα της κυβέρνησης και γι αυτό το επόμενο διάστημα θα ανεβάσει επίσης «στροφές», διεκδικώντας καλύτερα ποσοστά στις μετρήσεις του Μαΐου.

Η ολοκλήρωση αυτών των κινήσεων θα σηματοδοτήσει και το τέλος ενός κύκλου , πριν από τις θερινές διακοπές. Οι δημοσκοπήσεις θα δώσουν το δικό τους στίγμα και τον Σεπτέμβριο πλέον, τα κομματικά επιτελεία θα πάρουν θέσεις εκλογικής μάχης. Η αφετηρία από την οποία θα εκκινήσουν όμως, θα φανεί στο τέλος αυτού του μήνα...

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr